Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Remedii de IARNA pentru unghiile SENSIBILE

Iarna nu este blanda cu pielea noastra, gerul afectand mainile, dar si unghiile. Daca nu esti adepta unghiilor in gel si le expui direct frigului, iti punem la dispozitie cateva remedii pentru a le repara.

Cel mai simplu remediu este sa aplici pe unghii zeama de la o lamaie proaspat stoarsa. Stoarce lamaia intr-un castron si inmoaie-ti unghiile in el, cateva minute. Nu te spala pe maini, lasa sucul sa actioneze minimum o ora.

Inainte de a te culca, maseaza-ti unghiile cu ulei de ricin (sau de masline) pentru a hidrata in profunzime tesutul unghiei.

Intr-un castron curat, pune o lingura de miere de albine, doua galbenusuri si 3 linguri cu lapte cald. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. Inmoaie unghiile in aceasta timp de un sfert de ora, dupa care te poti clati cu apa calda. Vei observa ca unghiile tale vor fi mai sanatoase si dure.

CITESTE SI: Top 6 lucruri INCREDIBILE pe care le poti face cu lacul de unghii

CITESTE SI: 5 lucruri pe care nu le stiai despre UNGHIILE TALE!

Intr-un ibric, pune la fiert o lingura de ulei de masline si zeama de la o jumatate de lamaie proaspat. Nu lasa sa dea in clocot, doar incalzeste solutia. Tine unghiile in ea pana aceasta se intareste. Poti apela la acest remediu in fiecare seara, timp de doua saptamani.

Daca vrei sa ai unghiile regenerate si sa le accelerezi cresterea, poti amesteca o lingura de otet de mere cu o lingura de ulei de masline. Tine unghiile in solutie timp de 10 minute si repeta acest proces timp de o saptamana. Vei vedea efectele garantat.

Poti obtine o pasta daca amesteci bicarbonat de sodiu cu apa – aplic-o pe unghii cu ajutorul unei periute de dinti si freaca usor. Acest remediu este bun pentru intarirea unghiei, dar si pentru albirea ei, pentru ca unghiile au tendinta sa se ingalbeneasca din cauza ojei.

Protejeaza-ti mainile! Atunci cand faci curatenie, solutiile chimice folosite iti afecteaza tesutul unghiei mai mult decat crezi. Cumpara-ti o pereche de manusi de cauciuc si astfel vei evita conmtactul direct cu chimicalele. In plus, in fiecare seara, inainte de culcare, daca nu ai timp sau chef sa aplici unul dintre remediile preszentate mai sus, asigura-te ca iti hidratezi unghiile. Foloseste o crema de maini mai grasa si astfel vei evita exfolierea acestora.

Mai stii si alte remedii pentru hidratarea unghiilor? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top