Connect with us

Revistateo.ro

Reguli de machiaj pentru persoanele care poartă lentile de contact

Stiri

Reguli de machiaj pentru persoanele care poartă lentile de contact

Persoanele care poartă în mod regulat lentile de contact și au o rutină de make up zilnică se confruntă deseori cu senzații de mâncărime, vedere încețoșată sau roșeață. Anumite produse și ingrediente pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății ochilor. Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține ochii departe de iritații!

CITEȘTE ȘI: IATĂ DE CE AR TREBUI SĂ FOLOSEȘTI LENTILE DE CONTACT ÎN LOCUL OCHELARILOR

Pasul cel mai important este să îți pui lentilele înainte de a folosi orice produs cosmetic sau de machiaj. Dacă aplici cosmeticele înainte de lentile, tot ceea ce rămâne pe mâna ta (murdărie, cremă hidratantă, machiaj, germeni) se va transfera pe acestea, cauzând astfel vederea încețoșată, zgârieturi pe suprafața lor și senzații de mâncărime sau arsură.

Potrivit experților, persoanele care poartă lentile de contact trebuie să evite formulele dense de mascara, care adună genele și fardurile sub formă pulbere. Particule de fard pot pătrunde sub lentile formând mici acumulări care vor cauza iritații grave. De aceea este indicat să eviți orice fel de produs sub formă de pudră fină. Pe lângă asta, este important să citești de fiecare dată etichetele produselor pe care le folosești. Evită produsele care conțin alcool sau alte ingrediente chimice iritante și orientează pentru machiajul formulat special pentru pielea sensibilă.

Îndepărtează întotdeauna lentilele de contact înainte de a te demachia. Acesta este un pas esențial care te ajută să protejezi lentilele de particule de praf, machiaj, microbi și bacterii. Asigură-te că te-ai spălat întotdeauna foarte bine pe mâini, timp de 3-4 minute, cu multă spumă. Nu uita să schimbi zilnic soluția lentilelor și să dezinfectezi recipientul în care acestea sunt depozitate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top