Connect with us

Revistateo.ro

Raed Arafat a spus ce se va întâmpla dacă va avea loc un cutremur major în România. Secretarul de stat în MAI a spus că...

Stiri

Raed Arafat: „3 din 4 romani ar avea de suferit daca s-ar produce un cutremur mai mare de 6,5 grade pe Richter”

În urmă cu câteva luni, ISU a prezentat un raport devastator în legătură cu soarta românilor în cazul unui cutremur uriaş. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că 3 din 4 români ar avea de suferit dacă s-ar produce un cutremur mai mare de 6,5 grade pe Richter.

„În caz de cutremur, există riscuri inclusiv pentru clădirile serviciilor de ambulanţă şi ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Arafat.

„Românii trebuie să îşi facă provizii”

”Trebuie să terminăm cu ideea că, dacă vorbim deschis despre un risc, înseamnă că inducem panică. Trebuie să vorbim deschis, pentru că omul de rând nu trebuie sa stea într-o convingere falsă că totul e perfect. Nu! Deci sunt riscuri. Încercăm să le diminuăm efectul, încercăm să fim cât mai bine pregătiâi, dar nu putem să nu recunoaştem că există. Este ca şi cu struţul care introduce capul în nisip şi spune că nimeni nu mă vede”, a completat părintele SMURD.

”Dacă sediul unei unităţi de pompieri în care sunt maşini de pompieri, garajele nu sunt consolidate şi cad pe maşinile de pompieri, le şterg de pe lista de intervenţie imediat. Acelaşi lucru la ambulanţă. Dacă sediul ambulanţei este expus unui risc seismic şi nu e consolidat, nu e sigur, înseamnă că acest sediu poate să ducă la dispariţia unei părţi din echipele de intervenţie. Şi este normal ca acest lucru să fie zis”, a adăugat Arafat.

Citește mai mult pe HUFF.RO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top