Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

RACEALA SAU GRIPA?

RACEALA SAU GRIPA? – Uite care este diferenta dintre cele doua.

www.stopgripa.ro

Gripa este deseori confundată cu o răceală obişnuită sau cu alte infecţii benigne ale tractului respirator. De fapt, spre deosebire de răceala obişnuită, gripa poate duce la o îmbolnăvire moderată sau chiar gravă şi la complicaţii serioase, cum ar fi pneumonia bacteriană virală sau secundară şi agravarea afecţiunilor pre-existente, inclusiv insuficienţă cardiacă congestivă şi diabet.

„Gripa este o afecțiune contagioasă, cu o frecvență anuală, iar formele ei de prezentare variază de la ușoare la severe. Uneori poate determina și decese”, a declarat Dr. Oana Falup, medic primar pediatrie, Spitalul Clinic de Copii Brașov, Președintele Asociației Pro Imunizare (www.proimunizare.ro )

În România, în ultimii ani, cazurile de gripă au cunoscut o creştere semnificativă, în condițiile în care numărul persoanelor care aleg să se vaccineze este cu mult sub recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

SIMPTOMELE GRIPEI

Debutul bolii este brusc, cu:

  • Febră foarte mare, 39-40 de grade, care durează între 3 şi 5 zile
  • Frisoane, cefalee (dureri de cap), dureri la nivelul globilor oculari, fotofobie (pacientul nu poate suporta lumina), dureri musculare cu senzaţie de zdrobire musculară şi uneori chiar dureri articulare difuze
  • Tuse, secreţii nazale (rinoree), răguşală(disfonie), senzaţie de usturime în gât, stare marcată de astenie (simte că nu se poate da jos din pat)

În cazul răcelii, numit şi guturai în limbaj popular, debutul bolii este gradual şi poate fi recunoscut după următoarele manifestări:

  • Febra este rară, de obicei manifestăndu-se o stare de subfebrilitate (37,4 – 37,5 de grade) sau chiar afebrilitate
  • Tusea este în general mai uşoară sau moderată, durerile de cap sunt şi ele destul de rare
  • Durerile articulare şi cele musculare sunt uşoare, discrete, iar senzaţia de astenie este foarte uşoară

SIMPTOMELE DE GRIPĂ ŞI RĂCEALĂ LA COPII

Simptomele sunt aceleaşi, ca şi la adulţi, însă trebuie ţinut cont de faptul că la copii, în gripă, există riscul ca, pe lângă febră mare să apară şi:

  • Laringită
  • Convulsii febrile, letargie
  • O serie de complicaţii, cum ar fi bronşiolita (determinată de virus) sau, extrem de rar, miocardita
  • La sugar, miocardita poate cauza moarte subită
  • În cazul unui copil astmatic, gripa poate declanşa crizele de astm

De aceea, atât în cazul adulţilor cât şi in cazul copiilor, de la primele semne de îmbolnăvire este obligatoriu să cerem sfatul medicului de familie.

Virusul gripal determină o scădere a rezistenţei organismului, atât locală, prin distrugerea mucusului de la nivelul căilor respiratorii (favorizează infecţia cu germeni bacterieni) cât şi generală, epuizând organismul prin febră, tuse, determinând destul de frecvent apariţia suprainfecţiilor.

Pentru mai multe informatii acceseaza si www.stopgripa.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Aurel texanu

    2014-09-29T03:04:50+03:00 at 2014-09-29T03:04:50+03:00

    Cel mai bun remediu pentru prevenirea Gripei este ceapa, sa pui in camera unde dormi o ceapa taiata in 4 pe o farfurie, in anul 1854 in Spania unde a fost cea mai mare epidemie de Gripa ,unde au murit peste 5 miliane de oamenii, intru-n sat o familie a stat in viatza, doctorii cind au vazut ca familia traieste a intrebat cum a fost posibil?, au intrat in casa si au aratat ca au ceapa, bineinteles curiosii au luat ceapa la analize si au vazut ca a absorbit totii virusii de Gripa, este adevarat ca ceapa si usturoiul sunt niste Antibiotice naturale, eu de 40 de ani nu am contactat virusul de Gripa si chiar daca l-am luat pe strada seara in camera a fost absorbit de ceapa, se tine 10 zile du pa care se schimba

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top