Connect with us

Revistateo.ro

prunele

Naturiste

Prunele: 4 beneficii pentru sanatate

Stiai ca in lume exista peste 2000 de soiuri de prune? Sigur iti plac si tie. Afla ca prunele sunt benefice si pentru sanatate, caci abunda in vitamine.

Sigur stiai ca prunele sunt extraordinare pentru sanatate, dar te-ai gandit si ce afectiuni trateaza? Iata patru beneficii ale prunelor.

1. Pentru inima

O suta de grame de prune contin 210 mg de potasiu, care este esential pentru functionarea inimii. Studiile au demonstrat ca potasiul previne hipertensiunea arteriala si reduce riscul de infarct. Datorita faptului ca prunele contin acid propanoic, ajuta la scaderea colesterolului.

CITESTE SI: 4 lucruri care se intampla in corpul tau cand mananci prune

2. Remediu impotriva constipatiei

Prunele contin multe fibre, care imbunatatesc digestia. Sorbitolul continut de aceste fructe are efect laxativ si previne aparitia cancerului de colon. Pentru constipatie este recomandat sucul din prune, baut pe stomacul gol.

3. Pentru osteoporoza

Un studiu a dovedit faptul ca prunele ajuta la intarirea oaselor. Vitamina K, cuprul si borul continute de prune ajut la prevenirea osteoporozei. De aceea, mai ales femeile aflate la menopauza trebuie sa consume cel putin 10 prune pe zi, pentru intarirea sistemului osos.

4. Protejeaza vederea

Si coaja prunelor e sanatoasa. Contine resveratrol, o substanta fantastica care reduce riscul de Alzheimer. In combinatie cu vitamina A continuta de prune, protejeaza impotriva afectiunilor oculare (in special degenerescenta maculara, care poate duce la orbire).

CITESTE SI: Prunele – benefice pentru cele mai importante organe ale omului

Tine cont de faptul ca prunele au un continut mare de vitamina C si fier, deci sunt excelente pentru cresterea imunitatii si prevenirea anemiei.

Sursa foto: eatingrichly.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top