Connect with us

Revistateo.ro

Prospect medicament ALLERGODIL

Inedit

Prospect ALLERGODIL, Spray Nazal

Prospect medicament ALLERGODIL-ALLERGODIL Spray Nazal
Substanta activa: azelastinum
spray

Prospect medicament ALLERGODIL Actiune terapeutica
Spray nazal cu actiune antialergica

Prospect medicament ALLERGODIL Compozitie
Un puf (0,14 ml solutie) contine: 0,14 mg clorhidrat de azelastina. Excipienti: Clorura de benzalconiu; sarea disodica a acidului etidiaminotetraacetic 2H2O, metilhidroxipropilceluloza, natrium monohidrogenfosfat – dodecahidrat.

Prospect medicament ALLERGODIL Indicatii
Ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente.

Prospect medicament ALLERGODIL Contraindicatii
Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, la clorura de benzalconiu, la acidul edetic si la copii sub 6 ani.

Prospect medicament ALLERGODIL Sarcina si alaptare : Desi experimentele pe animale nu au evidentiat o actiune embriotoxica, nu este indicata administrarea de Allergodil spray nazal in primul trimestru de sarcina. De asemenea Allergodil spray nazal nu se va administra in perioada de alaptare deoarece nu exista suficienta experienta.

Prospect medicament ALLERGODIL Reactii adverse
Ca urmare a pulverizarii, in cazuri rare se poate ajunge la iritarea mucoasei nazale deja inflamate si modificate. Aceasta se poate manifesta de exemplu ca arsura, prurit si stranut. In cazuri izolate se poate observa epistaxis. In cazul utilizarii neadecvate (capul dat pe spate, vezi indicatiile de dozare) poate aparea un gust amar, care uneori provoaca greata.

Prospect medicament ALLERGODIL Interactiuni cu alte medicamente
Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Indicatii de dozare, mod si durata de administrare: Daca nu se prescrie altfel se aplica in fiecare nara de doua ori pe zi cate un puf Allergodil spray nazal (corespunzator la 0,56 mg clorhidrat de azelastina/zi). Administrarea se face tinand capul in pozitie verticala (vezi instructiunile). Allergodil spray nazal poate fi administrat pana la disparitia simptomelor, dar sa nu fie administrat mai mult de 6 luni. Dupa deschiderea flaconului solutia nu se utilizeaza mai mult de 6 luni.

Prospect medicament ALLERGODIL Conditii de pastrare
Nu se depoziteza sub +8 grade Celsius Allergodil spray nazal nu se mai utilizeaza dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul nu se pastreza la indemana copiilor

Prospect medicament ALLERGODIL Forma de prezentare
Flacon cu 10 ml solutie. Ambalaj clinic.

Prospect medicament ALLERGODIL Instructiuni de utilizare
Dupa indepartarea dopului protector. La prima utilizare se pompeaza de mai multe ori, pana la obtinerea unei pulverizari uniforme. Se administreaza un puf in fiecare nara, tinand capul in pozitie verticala. Se aplica dopul protector.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top