Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

DR. Virgiliu Stroescu: ”O pacientă A MURIT DUPĂ a luat ACEST medicament banal pentru DURERE DE CAP! Mi-a șocat întreaga carieră

Doctorul Virgiliu Stroescu a fost invitatul lui Adela Popescu si Cove în emisiunea, Vorbește lumea, unde a povestit despre obiectul prost al românilor de a lua medicamente pentru orice și fară masură sau o recomandare din partea unui medic.

Doctorul a povestit că a fost șocat când o pacientă extrem de tânără s-a prezentat de urgență la spital cu dureri atroce de stomac și cu o cefalie puernică (durere de cap).

Medicul a început imediat să-i facă investigații  și a constantat ca nivelul globulelor albe din corpul său a luat-o rana și se schimba de la oră la oră.

Pacienta a fost întrebată de Virgiliu Stroescu ce medicamente a consumat în ultima perioadă, iar aceasta i-a spus domnului doctor ca a luat trei analgezice recomandate de farmacist pentru durerea de cap.

Medicul s-a apucat să facă din nou analize si a descoperit că o anumită substanta din medicamentul respectiv i-a provocat femeii această reacție extrem de dură a organismului.

Dupa 15 ore de chin în spital și zeci de manevre si practici medicale pentru  a reuși să stopeze efectul produs de banalul medicament, pacienta a murit, iar Virgiliu Stroescu a spus că acest caz i-a marcat întreaga carieră.

Din pacate fiind povestit acest caz într-o emisiune televizata, medicul nu a putut spune numele medicamentului, dar acesta avertizeaza oamenii să nu exagereze cu angalgezicele și să încerce înainte de toate o alternativă naturistă pentru a stimula sistemul imunitar să intervina și să oprească boala.

Din sursele noastre am reușit să aflăm car fi fost vorba de paracetamol, care este cunoscut pentru efectul negativ pe care îl are asupra ficatului.

Medicamente pe care nu ai voie sa le iei in acelasi timp

Iti spunem care sunt acele medicamente pe care nu ai voie sa le iei in acelasi timp si nici unul dupa altul oricat de bine crezi ca ti-ar face.

Atunci cand cumperi anumite pastile, cere toate informatiile de care ai nevoie de la medic sau farmacist pentru ca unele pilule combinate sau luate una dupa alta anuleaza efectul scontat, iar simptomele afectiunii tale nu se vor ameliora, ba dimpotriva.

Medicamente pe care nu ai voie sa le iei in acelasi timp

1. Daca medicul ti-a prescris anticoagulante orale, medicamente prescrise pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange, nu ai voie sa iei in acelasi timp, ori imediat dupa, aspirina. Administrarea in acelasi timp a anticoagulantelor cu medicamente ce contin ibuprofen sau cu aspirina creste riscul formarii hemoragiei interne.

2. Persoanele care au probleme cu stomacul (arsuri gastrice, ulcer) trebuie sa evite combinatia de antiacide cu anticoagulante sau aspirina. Aspirina nu trebuie combinata nici cu medicamentele care trateaza crizele de astm.

3. Nu lua niciodata claritromicina dupa statine, medicamente care reduc colesterolul rau din sange. Efectul? Tesutul muscular sufera leziuni serioase pana la distrugerea completa.

4. Nu lua ampicilina, amoxicilina, azitromicina, doxicilina, eritromicina, tetraciclina sau claritromicina imediat dupa ce ai luat anticonceptionale. Mai mult de atat, nici combinatia dintre diuretice si antibioticele din categoria cefalosporinelor nu e recomandata. Rinichii vor avea de suferit.

Avertisment de la expert privind administrarea medicamentelor

Directorul departamentului de Farmacologie si Toxicologie din cadrul Facultatii de Farmacie si Nutritie de la Universitatea Navarra (Spania, Rosa Tordera, sustine ca analgezicele opioide nu trebuie luate in acelasi timp cu pastilele recomandate pentru afectiuni ale muschilor precum metocarbamol sau carisprolol.

„Atat analgezicele opioide precum si medicamentele recomandate relaxarii musculare afecteaza functiile respiratorii. Combinate sau luate unul dupa altul, aceste medicamente pot compromite viata pacientului”, explica specialista, noteaza BBC Mundo.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top