Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Prospect-ALFACHIMOTRIPSINA-flacon

Prospect medicament ALFACHIMOTRIPSINA -ALFACHIMOTRIPSINA
Substanta activa: chymotrypsinum
flacon
Prospect medicament ALFACHIMOTRIPSINA Prezentare farmaceutica
Flacoane continand chimotripsina pulbere liofilizata 0,20 unitati TEE.

Prospect medicament ALFACHIMOTRIPSINA Actiune terapeutica
Enzima proteolitica cu proprietati antiinflamatorii si antiedematoase, sistemice si locale; curata tesutul necrozat; favorizeaza lichefierea secretiilor tractului respirator.

Prospect medicament ALFACHIMOTRIPSINA Indicatii
Pe cale generala: in edeme posttraumatice, postoperatorii, varicoase, in sinuzite, catar tubar, bronsite cronice (ca tratament adjuvant). Peri-intraarticular: in periartrita scapulo-humerala, fibrozite, artroze sau bride periarticulare, contractura Dupuytren. In situ: in chirurgia plastica sau operatorie, dupa unele interventii sau in edeme vechi circumscrise. Aerosoli: in supuratii pulmonare, atelectazie. Instilatii: in obstructia cailor lacrimale, catar tubar, otite adezive, traheite, traheobronsite, rinite. Intragastric: pentru diagnosticul etiologic al cancerului gastric.

Prospect medicament ALFACHIMOTRIPSINA Mod de administrare
Intramuscular 1/2-1 flacon zilnic sau la 2 zile; injectii peri sau intraarticulare, aplicatii locale, in aceleasi doze. Solutia se prepara extemporaneu prin dizolvare in solutie salina izotona sterila; contactul cu mainile trebuie evitat (se injecteaza cu seringa de sticla).

Prospect mew[dicament ALFACHIMOTRIPSINA Reactii adverse
Reactii alergice, chiar soc anafilactic (foarte rar); poate favoriza diseminarea infectiei (se asociaza cu antibiotice cand inflamatia e de natura infectioasa). Produce uneori dureri la locul injectarii; inhalarea repetata de aerosoli poate fi cauza de raguseala si bronhospasm.

Prospect medicament ALFACHIMOTRIPSINA Contraindicatii
Alergie specifica (este necesara investigarea sensibilitatii mai ales la repetarea tratament ului), teren alergic, infectii grave locale sau generale, septicemie; prudenta in caz de tulburari de coagulare, la bolnavii sub tratament cu anticoagulante sau in boli hepatice grave. Nu se amesteca cu alte medicamente (in aceeasi seringa).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top