Connect with us

Revistateo.ro

Proprietatile bananei pentru sanatatea si frumusetea ta

Naturiste

Proprietatile bananei pentru sanatatea si frumusetea ta

Proprietatile bananei sunt nenumarate pentru sanatate, insa acest fruct este un aliat si in lupta cu anii (alunga ridurile) si cu deteriorarea pielii.

Proprietatile bananei: 15 lucruri de stiut

1. Cu ajutorul bananelor, parul nu mai cade! Daca lasi par peste tot prin casa, mai ales dupa ce te-ai pieptanat, ai nevoie de cateva banane bine coapte pe care le pisezi pentru a le amesteca pe urma cu un iaurt natural. Pasta pe care o vei obtine o vei aplica pe toata suprafata scalpului, iar la final, vei clati capul cu apa rece.

2. Bananele albesc dintii. Mai exact, cojile acestora. Se freaca o coaja de banana cu partea ei interioara de dinti intre 3 si 6 minute.

3. Trateaza acneea. Acneea are un dusman declarat: coaja de banana! Freaca zona cu probleme a pielii cu coaja de banana pana cand observi ca nedoritele cosuri devin moi si se omogenizeaza.

4. Banana te scapa de depresie! Potrivit unor studii recente, exista chiar o reteta impotriva depresiei si se face din coji de banane. Acestea se fierb iar pe urma se arunca. Bea apa in care au stat cojile si vei tine la distanta depresia si anxietatile.

5. Vindeca hemoroizii. La fel ca in cazul acneei, cojile de banane intoarse, frecate in zona afectata, vor ameliora durerile suferite din cauza hemoroizilor si ii vor face pe acestia sa isi ia la revedere.

6. Adio calcai crapate!. Pentru hidratarea calcaielor crapate este nevoie de niste banane foarte bine coapte care se piseaza pana se formeaza o pasta groasa. Aceasta pasta se va aplica pe calcaie. La final, se limpezesc calcaiele cu putina apa calduta.

7. Curata incaltamintea din piele. Se freaca cu coaja de banana incaltamintea (atat pe interiorul pantofului cat si pe exterior) dupa care se sterge cu un servetel.

8. Repara parul deteriorat. Foarte multe doamne se plang de deteriorarea varfulor de par. Poti sa iti insanatosesti parul cu 3 banane foarte bine coapte pe care le macini pana obtii o pasta omogena. Lasa piureul de banane pe par timp de 15 minute. La final, spala-ti parul cu sampon de urzica.

9. Bananele previn aparitia ridurilor. Ingrediente: O banana mica, doua linguri de smantana proaspata si grasa, o lingura de miere de albine, o lingura de faina de ovaz. Acestea se amesteca, iar la final masca se intinde pe fata si se lasa la actionat timp de 30 de minute.

10. Exfoliaza pielea. Cu ajutorul unui scrub din banane coapte si zahar brun, aplicat pe fata vei obtine rezultatul ideal pentru o piele de invidiat.

11. Vindeca intepaturile insectelor. Tot coaja de banana ajuta la stergerea zonei rosii unde ai fost intepata de o insecta.

Alte proprietati nebanuite

12. Ajuta la fertilizarea plantelor. Nu mai arunca cojile de banane la gunoi! Foloseste-le pentru gradina deoarece acestea sunt bune fertilizatoare pentru plantele tale.

13. Atrag pasarile si fluturii. Daca stai la curte, fluturii si pasarelele vor fi atrase de cojile de banane puse strategic prin iarba. Astfel vei putea avea o gradina vie.

14. Bananele redau stralucirea bijuteriilor din argint. Frecati bijuteriile din argint cu coji de banane si apoi sterge-le cu un prosop curat. Vei vedea cat de frumos vor straluci dupa aceea!

15. Bananele fragezesc carnea. Daca pui cateva coji de banane deasupra carnii de porc, vei avea o masa copioasa si frageda.

2 Comments

2 Comments

  1. neagoe elena

    2014-10-06T21:15:33+03:00 at 2014-10-06T21:15:33+03:00

    O sa incerc…poi vedem…

  2. Stolniceanul

    2016-11-02T19:48:58+02:00 at 2016-11-02T19:48:58+02:00

    Bananele sunt foarte stropite cu chimicale. Eu nu as risca sa folosesc coaja lor …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top