Connect with us

Revistateo.ro

prevenirea candidozei

Stiri

Prevenirea candidozei: cum sa nu iti imbolnavesti zona intima!

Tot auzi despre candidoza si te temi sa nu o contactezi si tu, iata cum poti sa previi aceasta afectiune genitala.

Candidoza este o afectiune provocata de ciuperca numita Candida (vezi aici totul despre candidoza).

Cel mai frecvent apare la femeile cu imunitate scazuta, care cu diabet, care iau antibiotice sau anticonceptionale, ori la cele care au o igiena intima precara.

Afla din acest articol ce trebuie sa faci pentru a preveni candidoza, pornind de la lenjeria intima, toaleta vaginala si pana la alimentatie si stil de viata.

CITESTE SI: Pilulele anticonceptionale – ce sunt si cum se folosesc

CITESTE SI: Tratează candidoza rapid cu acest ulei binecunoscut

Principala cauza a candidozei acute este o toaleta vaginala nepotrivita. Medicii ginecologi nu recomanda spalaturile vaginale zilnice, nici macar cu apa simpla, deoarece se distruge flora vagianala.

Bifidobacteriile produc acid lactic si acetic care au rolul de a proteja zona intima de microorganisme, motiv pentru care, daca acestea sunt distruse, apar afectiuni, precum candidoza. Asa ca spalaturile intervaginale trebuie efectuate cat mai rar – cel mult o data pe saptamana. In zoan intima nu se folosesc sapunuri dure si este foarte bine sa se curete cu ceai de musetel, care are efect calmant si antibacterian.

Evita utilizarea deodorantelor si a parfumurilor in zona intima. Si lenjeria intima din materiale sintetice poate afecta zona vaginala, iar imbracamintea stramta produce iritatii.

Prevenirea candidozei incepe cu protejarea bacteriilor lactice, care corecteaza dezechilibrele in zona vaginala. De aceea, in alimentatia ta trebuie sa existe iaurtul, care contine acest tip de bacterii. DE asemenea, si vitamina C este foarte buna pentru a preveni aparitia si inmulitirea micozelor, datorita efectului antibacterian, iar vitamina B5 elimina toxinele din corp.

Daca vrei sa previi candidoza, evita carbohidratii simpli, caci fac rau bacteriilor intestinale. De asemenea, un efect nociv il pot avea si substantele care fermenteaza.

In schimb, sunt benefice legumele cu frunze verzi, merele, pestele, citricele si usturoiul.

Pentru prevenirea candidozei, poti sa cureti zona intima cu un gel de aloe vera, care previne inmultirii ciupercii candida, datorita efectului antibacterian si dezinfectant.

De asemenea, uleiul din arbore de ceai este antifungic care se aplica pe vagin timp de 20 de minute, apoi se curata cu ceai de musetel. Asa esti sigura ca protejezi zona intima de candida.

ATENTIE! Acest articol e scris cu titlu informativ si nu inlocuieste vizita la specialist! Daca ai simptome care indica aparitia candidozei, mergi la ginecolog!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top