Connect with us

Revistateo.ro

Infecții vaginale - simptome, cauze, tratamente naturiste. Toate femeile trebuie să știe asta și să nu ignore semnele

Sanatate

Infecții vaginale – simptome, cauze, tratamente naturiste. Toate femeile trebuie să știe asta și să nu ignore semnele

Infecțiile vaginale apar în momentul în care mecanismul de protecție a vaginului nu mai funcționează adecvat, din anumite motive.

Dacă o pacientă se prezintă la medic cu o infecție vaginală, care nu este candidoză, de obicei este una dintre alte două tipuri de infecții.

Primul, și cel mai frecvent, este vaginita bacteriană (VB). Aceasta este cauzată de o supraproducție de bacterii „nesănătoase” din vagin, bacterii care sunt și ele produsul unei alcalinități mărite în ecosistemul vaginal.

CITEȘTE ȘI: A făcut cancer de col la 24 de ani. A publicat povestea sa pentru toate femeile. Ce simptome a avut

Practicarea sexului neprotejat, parteneri sexuali multipli, folosirea unui dispozitiv intrauterin pentru contracepție, dușuri interne și utilizarea deodorantelor vaginale. Sunt toate câteva moduri prin care puteți tulbura echilibrul acido-alcalin din vaginul dumneavoastră.

Al doilea tip este o afecțiune denumită trichomoniază vaginală. Aceasta este o boală cu transmitere sexuală, în care un partener infectat transmite în vagin, în timpul actului sexual, un mic parazit.

SIMPTOME

În cazul VB (vaginită bacteriană) se poate să nu apară niciun simptom, deși multe femei prezintă o secreție gri sau galbenă, cu un miros puternic de pește. Puteți descoperi că secreția este mai abundentă după actul sexual. Actul în sine poate deveni dureros și puteți prezenta o ușoară senzație de arsură în momentul urinării.

Și în cazul trichomoniazei vaginale pot să nu apară simptome notabile sau puteți prezenta simptome generale, precum sensibilitate în zona vaginului și o secreție decolorată.

Plante medicinale de ajutor

Multe plante vă ajută organismul în distrugerea bacteriilor, precum și la întărirea sistemului imunitar. Iată plantele benefice:

– rădăcina de dracilă ( măcriș spinos)

– echinacea

– rășina

– usturoiul

– gălbenelele.

Nu fiți tentată să credeți că infecția dumneavoastră este un simplu început de candidoză și să mergeți la farmacie după un medicament fără prescripția medicului. Dacă prezentați unul dintre simptomele descrise mai sus, mergeți la medic pentru un diagnostic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top