Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

Testul simplu care arata daca ai candidoza

Candidoza este una dintre cele mai obisnuite infectii gastrointestinale si apare in urma proliferarii in exces a unei ciuperci asemanatoare cu un ferment, numita Candida albicans, a carei denumire inseamna “inocent si alb”.

Cu toate acestea, candida migreaza, iar in drumul sau elibereaza toxine si duce la probleme intestinale, alergii, disfunctii hormonale, dureri articulare ori afte.

Iata care sunt cele mai frecvente cauze ale aparitie candidoza:

– medicamentele adiminstrate fara supravegherea medicului specialist.

– zaharul consumat in exces

– suplimentele alimentare consumate fara acordul medicului.

Citeste si: Remediul natural care te scapa de negi, peste noapte

Vegetalele cu frunze verzi precum varza, broccoli, spanacul sunt perfecte in dieta anti-candidoza, deoarece au un continut redus de zahar natural. Si murele si merele sunt bune pentru a scapa de candidoza, deoarece au un continut redus de zahar, in plus au excelente proprietăţi antioxidante.

Testul simplu care arata daca ai candidoza

Inainte de a mege la somn, umple un pahar cu apa si pune-l langa pat. Imediat dupa ce te trezesti, scuipa saliva in paharul cu apa.

Lasa paharul cu apa si cu saliva timp de 15 minute, apoi poti vedea rezultatul. in cazul in care saliva s-a mentinut la suprafata apei ori s-a topit, inseamna ca nivelul candidei din corp este unul normal.

In cazul in care saliva se duce spre fundul paharului, nivelul de candida din corp este unul ridicat si necesita vizita la un medic, pentru a primi tratamentul adecvat.

Bulele care s-ar putea forma in pahar reprezinta un fapt normal, de care nu trebuie sa iti faci griji.

Include in alimentatia ta iaurturi cu probiotice intre mese, precum si seminte integrale. Evita sa consumi bere, paine alba ori alte alimente procesate care contin faina.

Tratament candidoza

Cel mai bine este sa urmezi tratamentul recomandat de specialist, care este bazat pe medicamente si un unguent local, tratament ce poate dura intre doua saptamani si o luna. Este posibil sa iti recomande si spalaturi vaginale.

De asemenea, exista pe piata tratamente speciale anti-candidoza, bazate pe substante antifungice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top