Connect with us

Revistateo.ro

Premierul din Turcia, Binali Yildirim, a dat o declaratie foarte dura la adresa SUA, dupa lovitura de stat esuata de vineri noaptea.

Stiri

Premierul turc, declaratie dura la adresa SUA: Orice tara care il adaposteste pe clericul Gulen va fi considerata in razboi cu Turcia!

Binali Yildirim il considera principalul responsabil de lovitura de stat esuata pe clericul Fethullah Gulen, principalul critic al lui Recep Tayyip Erdogan. Acesta s-a autoexilat in Statele Unite ale Americii si a fost, la un moment dat, aliat al actualului presedinte turc.

In 2013, dupa un scandal de coruptie, Erdogan l-a acuzat ca „a infiintat un stat paralel, menit sa-l rastoarne de la putere”.

Citeste si: LOVITURA DE STAT ESUATA in Turcia. Bilant tragic – VIDEO

Citeste si: Lovitura de stat TURCIA: 70 de romani blocati in aeroport. „In locul avioanelor sunt tancuri”

In acest context, premierul Binali Yildirim a facut o declaratie foarte curioasa: „Orice tara care il adaposteste pe clericul Gulen nu poate fi un prieten al Turciei si va fi considerata in razboi cu Turcia”, conform Reuters.

SUA sunt unul dintre principalii aliati ai Turciei, iar autoritatile americane si-au exprimat sustinerea fata de regimul Erdogan dupa tentativa esuata de lovitura de stat.

Fethullah Gulen, unul dintre cei mai apreciati invatatori din lumea musulmana si unul dintre promotorii tolerantei religioase, a afirmat ca nu are nicio legatura cu evenimentele de vineri noaptea.

Bilantul tragic al confruntarilor din Istanbul si Ankara indica, potrivit premierului turc, 161 de morti. Surse citate de presa internationala vorbesc, insa, de 265 de morti. In jur de 1500 de oameni au fost raniti, iar aproape 3000 de militari au fost arestati.

LIVE TEXT – LOVITURA DE STAT ESUATA IN TURCIA!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top