Connect with us

Revistateo.ro

Povestea dramatică a unei femei care și-au căutat soțul vreme de 68 de ani.

Inedit

Soţul ei a dispărut după nuntă. L-a căutat şi l-a găsit după 68 de ani. Era acolo unde nimeni…

Peggy Harris și Billie Harris s-au căsătorit în 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La șase săptămâni după nuntă, bărbatul a fost chemat sub arme să lupte în Nordul Franței. Acea zi a fost ultima în care femeia și-a văzut soțul.

A dispărut la șase săptămâni după nuntă. A aflat ce s-a întâmplat după 68 de ani

A urmat o perioadă grea, cu multe întrebări. De atunci ea a așteptat ca soțul să-i bată la ușă, să-i trimită o telegram sau cineva să-i explice ce s-a întâmplat. În absența răspunsurilor, ea a rămas credincioasă până în ziua de azi.

„Billie s-a căsătorit cu mine pentru toată viața și eu am ales să fiu căsătorită cu el toată viața mea.”, a spus Harris.

Peggy și Billie s-au căsătorit cu doar șase săptămâni înainte ca el să fi fost expediat în război. Ultima sa misiune a fost 17 iulie 1944 asupra Nordului Franței ocupată de naziști. Niciodată nu s-a mai întors de la această misiune.

La început Billie a fost raportat ca dispărut. Apoi a fost raportat ca viu și în drum spre acasă. Apoi, Peggy a primit o scrisoare în care era anunțată că a fost ucis și îngropat într-un cimitir. Apoi o altă scrisoare în care era anunțată că a fost îngropat într-un alt cimitir. Apoi i s-a spus că nu sunt găsite nici măcar rămășițele lui.

Peggy era foarte frustrată. A așteptat. Lunile s-au transformat în ani – și încă niciun răspuns. Anii s-au transformat în decenii. Așa că a decis să-i scrie o scrisoare către autorități.

A scris în mod repetat, de fapt, solicitând informații despre soarta soțului ei. Ultima scrisoare, din 2005, a fost îndreptată către Mac Thornberry din Texas, care se întâmplă, de asemenea, să fie vice-președinte al Comitetului pentru serviciile armate ale Camerei.

În răspunsul său, Thornberry a spus că Billie este „încă înscris ca fiind dispărut în misiune”, în Arhivele Naționale.

Femeii i s-a alăturat vărul ei care au pornit o adevărată investigație. Într-un final ei au descoperit că soţul femeii chiar murise în război şi fusese îngropat într-un cimitir din Normandia. Astfel, după 68 de ani, Peggy Harris şi-a găsit liniştea sufletească.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top