Connect with us

Revistateo.ro

Planta care previne cataracta

Stiri

Planta care previne cataracta

Cataracta este o afectiune oftalmologica foarte des intalnita. Ea determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparantei cristalinului. Desi multe persoane care se imbolnavesc de cataracta au depasit varsta de 60 de ani, exista si cazuri in care pacientul este foarte tanar. Aceasta afectiune trebuie descoperita si tratata din timp pentru ca poate avea repercusiuni grave atunci cand ajunge intr-un stadiu avansat.

In mod evident, ideal este sa prevenii aparitia cataractei si a altor boli oftalmologice. Poti face asta cu ajutorul unei plante foarte populare, pe care toata lumea o foloseste in bucatarie. Este vorba despre vestitul patrunjel! Acesta are mult mai multe beneficii decat te-ai fi gandit si poate sa faca minuni pentru organismul uman daca este consumat in stare cruda.

CITESTE SI: VERDETURILE, SPAIMA BOLILOR DE INIMA

CITESTE SI: ULEIUL CARE TE SCAPA DE RESPIRATIA URAT MIROSITOARE

Patrunjelul contine o serie de nutrienti esentiali pentru sanatatea ochilor, printre acestia numarandu-se: vitaminele A,C, E, K, B12 si B6 si minerale precum calciu, magneziu, potasiu, fier, mangan si zinc. Ele sunt dozate in asa fel incat vederea ta sa fie protejata, iar bolile oftalmologice sa fie tinute la distanta. Patrunjelul contine si luteina, substanta care reduce drastic riscul de cataracta si incetineste procesele biologice care pot leza retina.

Uleiurile din patrunjel protejeaza celulele de stresul oxidativ si regleaza nivelul zaharului din sange. In combinatie cu morcovul, patrunjelul este un adevarat medicament pentru ochi si previne si multe alte afectiuni precum glaucomul, conjunctivita sau problemele nervului optic. Bea in fiecare dimineata un pahar de suc obtinut din doi morcovi si o legatura de patrunjel, spalate foarte bine. In cateva saptamani vei vedea diferenta!

sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top