Connect with us

Revistateo.ro

Această plantă conține mai multă vitamina C decât portocala.

Sanatate

Planta care conţine de patru ori mai multă vitamina C decât portocala. E foarte ieftină și accesibilă tuturor

O echipă de cercetători de la un institut din Cluj-Napoca a iniţiat un proiect de extracţie a vitaminei C din pătrunjel. Această plantă conţine de patru ori mai multă vitamină decât portocala.

„Făcând măsurători, am constatat că pătrunjelul se remarcă printr-un conţinut ridicat de vitamina C. Comparând cantitatea de vitamina C din pătrunjel cu cea din portocale, am constatat că pătrujelul conţine de patru ori mai multă vitamina C decât portocalele. (…)

Un kilogram de pătrunjel este echivalentul a patru kilograme de portocale din punctul de vedere al conţinutului de vitamina C.”, a spus Loredana Soran, director la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare Cluj-Napoca.

Cum se extrage vitamina C din pătrunjel

„Am dori, dacă sunt agenţi economici interesaţi, să transferăm către industrie această metodă, astfel că extractul de vitamina C din pătrunjel ar putea fi folosit în industria alimentară, cosmetică şi cea farmaceutică. Cea mai bună metodă găsită de noi în vederea extracţiei vitaminei C din pătrunjel este prin folosirea ultrasunetelor.”, a subliniat Soran, potrivit mediafax.

CITEȘTE ȘI: 9 Semne alarmante ale deficienței de vitamina B12 și cât de grav ne afectează corpul!

Pe lângă conţinutul de patru ori mai mare de vitamina C decât portocala, pătrunjelul conţine mai multe proteine decât două ouă la un loc şi o cantitate însemnată de fier, asimilată bine de organism datorită prezenţei vitaminei C.

Articol pe aceeași temă: De unde stii ca nu consumi suficienta vitamina C

Nu consumi suficienta vitamina C? Vitamina C este fundamentala pentru organismul uman, mai ales prin calitatea de a repara tesuturilor afectate de anumite boli.

Vitamina C ajuta si la procesul de producere a colagenului. In plus, vitamina C este un zid puternic care se opune bolilor imunitare.

Nu consumi suficienta vitamina C? Cu toate calitatile enumerate mai sus, este evident ca vitamina C nu trebuie sa lipseasca din consumatia noastra zilnica. Totusi, exista situatii cand ai deficit de vitamina C si asta se intampla in urmatoarele situatii: parul tau devine foarte uscat, iti curge sange din nas, te invinetesti fara explicatii, iti sangereaza gingiile.

Pentru a preveni sangerarile gingivale si celelalte probleme expuse este evident ca trebuie sa consumi mai multa vitamina C. Aceasta o gasesti in special in citrice precum grapefruit, lamaie sau portocale ori fructul pasiunii.

Bonus: Lamaia are vitamina vietii. Actiuni multiple asupra sanatatii

Lamaia are vitamina vietii. Aceasta este realitatea obiectiva din jurul acestui fruct incredibil, care reprezinta o arma veritabila, pe care oamenii o pot folosi impotriva bolilor de tot felul.

Mancate cu pulpa, dar fara coaja, in loc sa fie stoarse, lamaile au o concentratie de 20 de ori mai mare de vitamina C, considerata un super antibiotic natural.

Pentru oameni, vitamina C inseamna doua aspecte generale foarte importante: intarirea imunitatii si echilibrarea psihicului. Vitamina C combate parazitii, virusurile, microbii si radicalii liberi care ne imbatranesc.

In ceea ce priveste psihicul, trebuie stiut ca lamaia ne poate ajuta foarte mult, mai ales in zilele – parca din ce in ce mai dese in vremurile de azi – in care nu avem chef de viata si suntem cuceriti de gandurile urate.

Vitamina C consolideaza si tesutul conjunctiv si in timp, datorita consumului lamailor, ni se tonifica peretii vaselor de sange, de la cele mai mari pana la capilarele microscopice. Datorita vitaminei vietii, inclusiv varicele si hemoroizii se retrag.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top