Connect with us

Revistateo.ro

Când nu ai voie să consumi portocale. Dacă ai această afecțiune, evită-le

Sanatate

Când nu ai voie să consumi portocale. Dacă ai această afecțiune, evită-le

Portocalele sunt iubite de către oameni din întreaga lume. La noi, mai ales, sunt nelipsite mai ales în sezonul rece și sunt asociate cu vacanța de iarnă și cu sărbătorile.

Bogate în vitamina C, portocalele sunt remediul eficient în cazul răcelilor și trebuie să fie incluse în alimentație încă de la o vârstă fragedă.

Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor.

Pentru că stimulează producția de colagen, portocalele au numeroase beneficii și pentru frumusețe. Aceste fructe sunt incluse adesea în măști de față, dar și de ten, precum și în geluri de duș sau pentru produse pentru frumusețea părului.

Citește și:Cum iti poti albi dintii cu portocale

Puține persoane știu că portocalele hidratează în profunzime pielea, așa că un pahar cu suc de portocale este de mare ajutor atunci când corpul se deshidratează.

Cei care au probleme cu inima pot consuma cu încredere aceste fructe, deoarece conțin flavonoizi, niște antioxidanți puternici.

„Consumul regulat de suc de portocale poate îmbunătăţi tensiunea arteriala diastolică. Sucul de portocale contine hesperidina, un pigment sănătos al plantelor, solubil în apă. Hesperidina ajută la îmbunătăţirea activităţii vaselor mici de sânge, a tensiunii arteriale şi reduce valoarea biomakerilor specifici riscului crescut de apariţie a afecțiunilor cardiovasculare, la persoanele susceptibile de a dezvolta aceste probleme”, explică specialistul Denisa Zaharia, medic de familie, pentru adevarul.ro.

Când trebuie să reduci consumul de portocale

Citește și: Ce este mai sănătos: sucul de portocale sau portocalele întregi?

Însă, există și persoane care trebuie să evite aceste fructe cât se poate de mult.

Specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei.

De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare. Cel mai bine ar fi să alegeți fructe BIO, pentru că acestea au coaja netratată, iar dacă vreți să o folosiți la ceaiuri ori la prăjituri, aceasta este cea mai bună soluție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top