Connect with us

Revistateo.ro

Picăturile care te fac să vezi noaptea

Stiri

Picăturile care te fac să vezi noaptea

Picăturile care te fac să vezi noaptea. Mai mulţi savanţi susţin că au descoperit în sfârşit o metodă prin care şi noi, oamenii, putem vedea foarte bine pe timpul nopţii, fără lumină artificială, precizează dailymail.co.uk. Se pare că aceştia au testat soluţia pe un voluntar, inducându-i capacitatea de a vedea în beznă totală la o distanţă de aproximativ 50 de metri, timp de mai multe ore.

CITEŞTE ŞI: Sfaturi pentru sănătatea ochilor
.
Experimentul inedit, pus la cale de către Science for the Masses din California, a presupus folosirea unei substanţe numită Chlorin e6, ce se găseşte de obicei în organismul unor peşti aflaţi la mare adâncime, cu efect de amplificare a luminii.

Cu toate acestea, biohackerii avertizează că „riscul ca substanţele toxice să fie absorbite prin piele fac din această soluţie un lucru ce trebuie manipulat cu multă grijă”.

Este lesne de înţeles că oamenii nu ar trebui să încerce să îşi prepare singuri această soluţie. Mai mult, o serie de medici declară că procedura respectivă nu este una medicală şi, pentru că nu este încă testată suficient şi nici nu are aprobare de folosire, nu se cunosc efectele adverse.

Produsul a fost testat chiar de către unul dintre cercetători, Gabriel Licina, care şi-a picurat lichidul direct pe zona ochilor. După ce aceştia au început să se înnegrească, substanţa a fost absorbită după câteva secunde, iar ochii au revenit la culoarea lor naturală.

„Am văzut rapid o ceaţă verzui-neagră, iar apoi s-a dizolvat”, a spus Licina. Cu toate acestea, el a primit şi o pereche de lentile negre, pentru a „reduce potenţialul de expunere la lumină foarte puternică”, iar astfel, în decurs de o oră, vederea i s-a îmbunătăţit remarcabil într-un mediu cu lumină foarte slabă.

Pentru a testa eficienţa noii substanţe, Licina a fost dus într-o zonă intunecată, alături de alte patru persoane care nu au primit produsul revoluţionar.

După ce au fost puşi să identifice diferite obiecte, ori persoane aflate în mişcare, rezultatul a fost uimitor. „Voluntarul care primise Ce6 a recunoscut în mod constant simboluri care nu păreau să fie vizibile pentru subiecţii de control”, au declarat savanţii.

În cadrul unui alt test, Licina a identificat toate semnele din depărtare, iar restul voluntarilor doar 33% dintre ele. După finalizarea experimentului, Gabriel Licina trebui să poarte ochelari de soare pe durata somnului, iar vederea a revenit la normal spre dimineaţă.

Chiar dacă sunt conştienţi de faptul că mai este nevoie de multe teste pentru a finaliza produsul, savanţii au declarat că la 20 de zile după testare nu au apărut efecte secundare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top