Connect with us

Revistateo.ro

Acest om ia 100 de medicamente pe zi. Motivul te va şoca!

Stiri

Acest om ia 100 de medicamente pe zi. Motivul te va şoca!

Dr Alex Zhavoronkov este un renumit om de ştiinţă din Marea Britanie şi directorul Biogerontology Research Foundation. Savantul, care printre altele a publicat şi o carte cu numele „The Ageless Generation: How Advances in Biomedicine Will Transform the Global Economy”, este hotărât să trăiască mult timp de acum încolo, astfel că a început să folosească o dietă cu…medicamente.

Mai exact, acesta a ajuns să ia în fiecare zi 100 de pastile diferite, sperând să ajungă la venerabila vârstă de 150 de ani. Savantul crede că principalul obstacol al longevităţii este mai degrabă impactul psihologic pe care îl are ideea de îmbătrânire şi nu bolile care vin odată cu înaintarea în vârstă.

CITEŞTE ŞI: Cei mai mari oameni de ştiinţă despre care nu ai auzit
„Oamenii îşi formează propriile aşteptări referitor la îmbătrânire folosind, în primul rând, istoria familială şi durata medie de viaţă din ţara în care locuiesc şi nu sunt pregătiţi să îşi schimbe percepţiile foarte repede”, a afirmat Alex Zhavoronkov pentru The Telegraph.

Britanicul este convins că va ajunge la o vârstă înaintată, mai ales că cei trecuţi acum de o sută de ani au prins vremuri mult mai grele decât cele din prezent. În plus, cercetătorul are de câştigat un milion de dolari dacă va trăi mai mult decât colegul său, Dmitri Kaminskiy, în urma unui pariu dintre cei doi.

În urmă cu doi ani, Google înfiinţa Calico, o companie ce are ca domeniu de activitate cercetarea încetinirii îmbătrânirii. Larry Ellison, fost şef al Oracle, şi Peter Thiel, cofondator al PayPal sunt doar doi dintre miliardarii care au hotărât să finaţeze acest proiect ambiţios, menit să lungească viaţa unui om.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top