Connect with us

Revistateo.ro

Peste 70 de copii romani prezenti la Festivalul de la Cannes

Inedit

Peste 70 de copii romani prezenti la Festivalul de la Cannes

Chiar daca anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes nu participa niciun film de lungmetraj romanesc, totusi, la sectiunea de scurtmetraj tara noastra este foarte bine reprezentata. Iar cei mai tineri participanti sunt cu siguranta cei peste 70 de copii romani talentati care joaca in cele doua filme de scurtmetraj de la sectiunile Short Film Corner si Romanian Short Waves. „Aventurile Micilor Vedete in parc” si „Micile Vedete descopera secretul magnetilor” sunt doua filme pentru copii, productii ale Scolii romanesti de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”.

Referindu-se la parcursul din ultimii ani de la Festivalul de Film de la Cannes al regizorului Ariana Pendiuc si al copiilor care joaca in filmele regizate de ea, criticul de film Irina Margareta Nistor, prezenta la festival, a spus: „Faptul ca exista o continuitate, dupa parerea mea, e o chestiune castigata. Este un lucru rar, fiindca daca o sa luam lista cu toti cei care au cate un scurtmetraj acum, la festival, rareori se intampla sa revina”.

Ariana Pendiuc, regizorul filmelor, se inscrie si ea in categoria participantilor cu o medie de varsta sub 30 de ani. In 2010, ea devenea cel mai tanar regizor roman ale carui filme au fost selectionate la Festivalul de la Cannes. De atunci, atat parcursul ei, cat si al echipei de tineri cineasti, din care fac parte Ema Pendiuc (producator) si Cosmin Croitoru (director de imagine), a bifat nu mai putin de 4 prezente pe riviera franceza, in cadrul celui mai important festival de film din lume. Anul acesta, participarea la festival a celor doua filme a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Roman.

„Dubla reusita de anul acesta imi da incredere ca suntem pe drumul cel bun si este o recunoastere a talentului, dar si a unei pregatiri temeinice a copiilor absolventi ai scolii noastre. Ganditi-va ca in aceste filme sunt copii care au chiar si 4 ani, iar cei mai „varstnici” au 12 ani”, a declarat Ariana.

Ema Pendiuc, producatorul filmelor, dar si actrita in filmul „Micile Vedete descopera secretul magnetilor” a subliniat: „Una este sa lucrezi cu unul, doi, cinci copii actori intr-un film si cu totul altceva este sa joace in film peste 35 de copii. Iar fiecare din ei are un rol bine evidentiat. In asta consta de fapt greutatea si cea mai mare realizare a filmelor din seria „Aventurile Micilor Vedete”. Patru dintre ele au participat pana acum la Cannes, insa sunt 17 filme in total, realizate intr-un timp atat de scurt. Si in luna iunie mai filmam inca doua.”

Atasat puteti gasi comunicatul de presa si cateva fotografii relevante, atat de la Festivalul de Film de la Cannes, cat si de la filmari. Daca doriti, va putem trimite separat fotografiile, la o rezolutie mai buna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top