Connect with us

Revistateo.ro

Noutati

Peste 10.000 de cazuri de rujeolă în România. Care sunt cele mai afectate județe

Epidemia de rujeolă a explodat la propriu. Se înregistrează deja peste 10.000 de cazuri, asta după ce autoritățile au promis că numărul celor afectați de una din bolile copilăriei va scădea.

În mare parte este vorba despre copii, însă au existat și adulți care au făcut rujeolă și au murit în decursul anului trecut.

La ora actuală sunt 10.559 de cazuri de rujeolă, mai exact, iar 50 dintre acestea s-au înregistrat doar în ultima săptămână, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 26.01.2018 este 10.559, din care 38 de decese.

În săptămâna 22 – 26.01.2018 au fost raportate încă 50 de cazuri nou confirmate în 13 judeţe şi în municipiul Bucureşti”, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP), scrie realitatea.net.

Cele mai multe din cele 50 de noi cazuri de rujeolă au apărut în Prahova, 11 mai exact, 7 în Brăila, 4 în Constanța, câte 3 în Brașov, Galați, Ialomița și Ilfov, 2 în Giurgiu, Harghita şi Mureş şi câte unul în Argeş şi Botoşani.

CITESTE SI: Cum previi rujeola

10.093 de cazuri s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat deloc.

Raed Arafat, apel la vaccinare

„Am urmarit inversunarea cu care unele persoane publice fac reclama anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic sa iau o pozitie clara fundamentata pe ce am invatat si pe ce am vazut pe parcursul anilor.

Este incredibil, si chiar extrem de periculos, pentru ca unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice!

Ca medic va spun ca cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorita campaniilor de vaccinare”, avertizeaza Raed Arafat pe Facebook.

”Nu cred ca toate statele conspira impotriva cetatenilor lor si nici statul Roman nu conspira impotriva Romanilor si a copiilor lor! Va rog si va indemn sa va documentati bine inainte de a condamna copilul D-voastra si alti copii cu el la moarte sau la mutilare pe viata!”, a mai precizat Arafat.

“Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorita vaccinarii si care a inceput sa reapara din cauza refuzului unor parinti de a-si vaccina copiii lor!

Nu stiu ce poate gandi sau simti un parinte care nu-si vaccineaza copilul cand o sa vada copilul sau mutilat pe viata sau cand o sa-si piarda copilul din cauza unei boli impotriva careia acesta nu a fost vaccinat.

Respect parerile altora, insa cand o persoana publica face reclama impotriva vaccinarii trebuie sa vina cu probe stiintifice incontestabile.

La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele in favoarea vaccinarii si nu cele impotriva!”, a mai spus secretarul de stat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Noutati

To Top