Connect with us

Revistateo.ro

chile

Inedit

Pericol de tsunami in Chile, dupa un cutremur cu maginitudinea de 8,3 grade

Miercuri noapte s-a produs un cutremur puternic in America de Sud, in urma caruia au murit 5 persoane si multe altele au fost ranite. Chile este in alerta din cauza unui pericol de tsunami.

Cutremurul a avut magnitudinea de 8,3 grade si a afectat centrul si nordul Americii de Sud. In apropiere de Chile au fost raportate valuri de pana la 4 metri jumatate, care au declansat alerta de tsunami. Dupa primul seism, eu urmat mai multe replici.

5 persoane au fost declarate moarte- o femeie a fost ucisa de prabusirea unui perete, iar o alta a murit din cauza unui infarct. Seismul s-a simtit si in Buenos Aires in Argentina, la o distanta de aproape 1.500 de kilometri.

Au fost emise avertismente de tsunami pentru zone din America de Sud, Hawaii, California si Polinezia francez, dar si pentru Japonia, Antarctica si mare parte a Pacificului de Sud, inclusiv Noua Zeelanda, Fiji, Tonga, Vanuatu si Insulele Solomon.

In Noua Zeelanda, autoritatile se asteapta la curenti puternici si inundatii in zona.

Chile este unul dintre locurile cu cele mai multe seisme de pe intreaga planeta, pentru ca este situat peste doua placi tectonice estrem de active, care se suprapun cu 80 mm pe an. In februarie 2010, un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade a lovit capitala statului Chile, omorand mai mult de 500 de persoane.

Sursa foto: bbc.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top