Connect with us

Revistateo.ro

Cu totii ne dorim ca dimineata cand ne trezim sa bem o cafea proaspata si aromata.

Stil de viata

Pastreaza cafeaua in frigider si vezi ce se intampla

Pentru un gust cat mai aromat al cafelei este bine sa o pastrezi in medicii cat mai favorabile, care sa o mentina proaspata.

Cu siguranta nu stiai ca frigiderul este locul optim pentru depozitarea cafelei. Pastrata intr-un mediu racoros si intunecat, cafeaua, fiea ea boabe sau macinata, isi pastreaza aroma pentru un timp mai indelungat. Insa, neaparat trebuie sa tineti cont de recipientul in care este depozitata, pentru ca daca acesta nu este ermetic, cafeaua ar putea fi afectata de umiditatea din frigider.

Citeste si: Ce se intampla in corpul tau cand bei cafea pe stomacul gol

Citeste si: Cafeaua nu cauzeaza cancer, dar bauturile extrem de fierbinti da

De asemenea este bine sa pastrati cafeaua in borcane de ceramica., pentru ca acest material izoleaza foarte bine. Recipientele din sticla trebuie evitate pentru ca permite luminii sa patrunda in interior.

In cazul in care ai cumparat mai multa cafea boabe este bine sa nu o macini pe toata odata, ci cat sa-ti ajunga pentru o perioada de doua saptamani. Restul boabelor ramase este indicat sa le pastrezi in congelator. Temperaturile scazute vor incetini procesul de degradare al boabelor. Insa, mare atentie ca recipientul de depozitare sa fie ermetic.

Iar pentru a obtine cea mai buna cafea la ibric trebuie sa urmezi cativa pasi simpli si astfel vei reusi sa-i pastrezi aroma: pune apa la fiert si adauga 2 lingurite de cafea pentru o cana, inainte ca apa sa dea in clocot, astfel isi va pastra mai bine aroma. Lasa focul mic si adauga zahar, dupa preferinte, inainte de fierbere si astfel vei obtine o carea cu un gust aromat intens.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top