Connect with us

Revistateo.ro

Panică în SUA: SONY Pictures - victima unui atac cibernetic. CE SPUNE FBI

Stiri

Panică în SUA: SONY Pictures – victima unui atac cibernetic. CE SPUNE FBI

Sony Pictures a fost victima unui atac cibernetic, motiv pentru care lansarea filmului „The Interview” a fost amânată, scrie presa americană. FBI are deja suspectă țara din care ar provine atacul cibernetic asupra casei de producții cinematografice: Coreea de Nord.

Surse guvernamentale și ale FBI au declarat pentru postul de știri Fox News că atacul cibernetic realizat asupra Sony Pictures a fost făcut din Coreea de Nord, însă oficialii americani sunt convinși că acest atac nu a fost unul spontan, al vreunor hackeri care se plictiseau, ci unul făcut de oameni pricepuți la comanda regimului de la Phenian.

CITEȘTE ȘI: EXODUS – NUMBER ONE ÎN BOX OFFICE-UL AMERICAN

Filmul narează într-o formă amuzantă povestea a doi jurnaliști care sunt trimiși în Coreea de Nord să îl omoare pe un lider fictiv al țării. Filmul a fost denunțat imediat de către Coreea de Nord, acuzând Statele Unite că vor să distrugă țara. Atacul cibernetic pe care l-a suferit Sony Pictures a făcut ca lansarea oficială a filmului de la New York să nu mai aibă loc, la fel nici premiera în cinematografe.

Și protagoniștii peliculei, Seth Rogen și James Franco, au anulat orice activitate sau evenimente relaționate cu promovarea filmului. Casa Albă a transmis într-un comunicat de presă că autoritățile fac tot posibilul ca cei care au realizat atacul cibernetic să plăteascăs pentru această crimă.

„Statele Unite respectă dreptul artiștilor de a produce și a distribui orice conținut doresc. Luăm în serios orice tentativă de amenințare sau libertății de exprimare a artiștilor”, susține Barack Obama într-un comunicat.

Într-un interviu acordat pentru postul de televiziune ABC, liderul de la Casa Albă i-a încurajat pe americani să meargă la cinematografe să vadă filme, în continuare, să nu se lase intimidați de episoade precum cel pe care l-a pățit Sony.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top