Connect with us

Revistateo.ro

mireasa

Inedit

Orice mireasă trebuie să citească asta, pentru a nu avea ghinion la nuntă!

Orice mireasă, indiferent dacă este de la țară ori din capitală trebuie să afle aceste obiceiuri și superstiții legate de nuntă, pentru a nu atrage ghinionul asupra căsniciei.

CITEȘTE ȘI: Când trebuie să se bărbierească mirele înainte de nuntă. SEMNIFICAȚIA acestui gest

Mireasa trebuie să-și calce mirele pe picior în biserică. O superstiție ciudată spune că, dacă mireasa vrea să aibă un cuvânt de spus în viitoarea căsnicie, trebuie să-și calce mirele pe picior la intrarea în biserică. În caz contrar, aceasta se va supune într-u totul soțului și va trebuie să suporte orice reproș din partea acestuia.

Mireasa trebuie să poarte la gât perle. Tradiția spune că orice mireasă trebuie să poarte în ziua nunții perle, pentru a sta departe de lacrimi tot restul vieții. Tot de la străbuni aflăm că perlele reprezintă în acest caz ultimile lacrimi ale fericitei mirese, căci de acum totul va fi lapte și miere.

Mireasa trebuie să intre cu dreptul în biserică, la fel ca viitorul ei soț. Chiar dacă intră împreună sau la brațul nașilor, mirii trebuie să pășească cu dreptul în lăcașul de cult, pentru ca viața să le fie încărcată de noroc.

Dacă plouă, mirii vor avea numai belșug. În timp ce unele mirese se roagă să aibă parte de o zi călduroasă, altele speră ca în ziua nunții să aibă parte de ploaie. Motivul? Cu cât vor cădea mai multe picături de apă din cer, cu atât vor avea o viață încărcată de belșug, iar mireasa va da naștere unor copii voinici și sănătoși.

Nu este bine să-ți faci nunta în luna mai. O veche superstiție spune că nunta în luna mai va aduce ghinion, fiind de prost augur pentru miri și viața lor de după cununie. Chiar dacă unii consideră această tradiție una exagerată, oamenii se feresc să își planifice căsnicia în această lună.

Mireasa și cubul de zahăr. Orice mireasă trebuie să știe că în ziua cea mare trebuie să poarte în sân sau în mănușă un cub de zahăr. Acesta va face ca viața alături de soțul ei să fie una dulce și nu se vor certa niciodată.

Să nu puneți cale în buchetul miresei. Printre florile considerate nepotrivite pentru buchetul miresei, pe motiv că aduc ghinion mirilor, se află tufănălele sau calele. Mai mult, în unele zone acestea sunt considerate flori strict de pus la capul mortului.În plus, în alte părți ale țării garoafele, trandafirii galbeni sau rochița rândunicii nu au ce căuta în buchetele mireselor.

Sursa foto bodyrock.tv

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top