Connect with us

Revistateo.ro

O SPUN MEDICII. Beneficiile portocalei

Stiri

O SPUN MEDICII. Beneficiile portocalei

Beneficiile portocalei.Sucul de portocale si portocalele in sine se afla de multe ori sub lupa critica a nutritionistilor pe motiv ca portocala contine fructuoza, nerecomandata pentru o dieta sanatoasa.

Insa, se pierd din vedere alte beneficii recunoscute chiar de medicii pe care numai portocala le aduce sanatatii noastre.

Nu trebuie uitat esentialul: portocalele contin vitamina C si au un rol deosebit in sustinerea colesterolului bun din organism. Un studiu realizat in anul 2000 arata ca 750 ml de suc natural de portocale pe zi imbunatatea cu pana la 50% colesterolul bun din organism, eliminand colesterolul rau sau cel putin diminuandu-l considerabil.

CITESTE SI3 SUCURI DIETETICE PE CARE LE PREPARI IN 10 MINUTE

Datorita antioxidantilor din portocale, sistemul imunitar devine mai puternic. De asemenea, portocalele au un rol esential in intarirea oaselor. Sucul de portocala (amestecat cu sucul de coacaze negre) reduce inflamatiile: un studiu din 2009 pe pacientii cu boala arteriala periferica a gasit ca sucul de portocale si coacaze a redus proteina C-reactiva (11%) si nivelul fibrinogenelor (3%), doua masuri concrete ale inflamarii sistemice.

In plus, se pare ca zeama de portocale actioneaza foarte bine in cazul pacientilor cu piatra la rinichi, dizolvand pietrele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top