Connect with us

Revistateo.ro

copilul

Stil de viata

Nu-ți mai pupa copilul pe gură! Vezi cât rău îi poate face gestul tău de iubire

Mulți părinți își arată afecțiunea față de copilul lor copleșindu-l cu sărutări, multe dintre ele fiind pe gruă. Specialiștii spun că acest gest de afecțiune îi poate face mai mult rău decât bine copilului tău.

CITEȘTE ȘI: UITE CE NUME DE COPII VOR FI LA MODĂ ȘI PESTE 50 DE ANI

Majoritatea părinților și bunicilor obișnuiesc să își pupe copilul pe gură, chiar dacă acesta este la vârsta de câteva luni, un an dar și după acesta depășește perioada de puberate. Un profesor de psihologie de la Universitatea California, din  Los Angeles, susține că dacă acest obicei este întâlnit la părinți, trebuie neapărat să înceteze până la o anumită vârstă.

Medicul Adam Flight susține că „pupatul copilului pe gură poate fi stimulant și poate crea mult prea multă confuzie. Dacă mamica îl pupă pe tătic pe gură și invers, ce înseamnă atunci când copilul își pupă părintele pe gură? Dacă ar trebui să răspund la întrebarea, când ar trebui să nu îți mai pupi copilul pe gură, raspunsul ar fi: chiar acum!”

Întrebate ce părere au despre acest obicei, o parte din mămici au răspuns că este un obicei „cultural”, că nu consideră că acest obicei atât de inocent și de prețios poate fi ceva nepotrivit sau dăunător. Pe de altă parte, sunt mame care consideră total nepotrivit acest gest și sunt de părere că afecțiunea față de copiii se poate exprima prin nenumărate alte forme decât pupatul pe gură.

Sursa foto: howdoesshe.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top