Connect with us

Revistateo.ro

fumat

Stiri

Nu te poţi lăsa de fumat? Asta cu siguranţă TE VA MOTIVA!

Cel mai greu lucru la care renunţă un om este viciul său. Iată însă ce schimbări se petrec imediat după ce te laşi de fumat.

CITEŞTE ŞI: Uite ce păţeşti dacă stai lângă un fumător de ţigară electronică

Medicii spun că renunţatul la fumat generează o sumedenie de schimbări în cadrul organismului. Conform mai multor studii, primul beneficiul al renunţatului la tutun îl reprezintă reglarea tensiunii arteriale, urmat imediat de o mai bună oxigenare a creierului, lucru ce se transpune într-o funcţionare corespunzătoare a neuronilor.

După această primă etapă, la doar câteva zile după ce am spus „Adio!” ţigărilor, secreţiile bronşice scad şi ele, ca urmare a faptului că acestea nu trebuie să mai irige excesiv canalele respiratorii din cauza fumului inhalat.

În decurs de doar câteva săptămâni, persoanele care renunţă la fumat devin mult mai energice şi nu vor mai obosi de fiecare dată când va trebui să urce scările ori pur şi simplu să meargă pe jos.

Conform statisticilor, tot mai multe persoane au început să se intereseze de metode anti – fumat, în mare parte şi din cauza faptului că a devenit un viciu tot mai popular. Cu toate acestea, specialiştii sunt de părere că nu lăsatul treptat de fumat este cea mai bună variantă de a renunţa la tutun.

Astfel, dependenţa de nicotină nu este genul de boală ce trebuie tratată progresiv, iar cei care se gândesc la faptul că doar astfel va veni „ziua cea mare” au obiceiul de păstra ţigările fix în momentele cruciale ale zilei: la cafea, după masă, ori la o ieşire în restaurant sau club. Asta nu va face însă decât să prelungească perioada de agonie şi cel mai probabil nu vor putea să scape de fumat.

Sursa foto deltadentalmnblog.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top