Connect with us

Revistateo.ro

Life

Mesaj pentru fumători: De ce trebuie să evitați brichetele albe

Există o serie de superstiții legate de obiectele pe care le folosim zi de zi, de la simplele tacâmuri de la masă până la șervețele sau chiar brichete.

Fumătorii trebuie să știe că brichetele albe sunt periculoase, iar asta o cred foarte mulți oameni. Această teorie a pornit de undeva din Occident.

Dacă aveți cumva prin buzunare sau prin portofel o brichetă albă, ar trebui să renunțați la ea, să o distrugeți sau să o aruncați.

Mulți spun că brichetele albe trebuie dăruite dușmanilor, pentru că de ele se leagă un blestem, iar teoria vine după ce mai mulți cântăreți au avut parte de tot felul de pățanii din cauza acestor brichete.

CITEȘTE ȘI: Ai visat o persoană care a murit? Iată ce spun superstițiile românești despre aceste vise

Superstitii despre spalatul rufelor

Jimi Hendrix, Janis Joplin și Kurt Cobain sau chiar Jim Morrison aveau asupra lor o brichetă albă atunci când au fost găsiți morți. Mai mult, se pare că și în casa regretatei Amy Winehouse s-au găsit mai multe brichete albe, scriu cei din presa mondenă internațională.

Superstiții despre fumat și fumători

Marinarii din Polonia cred că dacă unul din membrii echipajului își aprinde o țigară când ambarcațiunea pornește la drum pe mare, acela va muri înecat.

La amerindieni, oamenii se împăcau fumând un trabuc, de aici venind și celebra expresie „să fumăm pipa păcii”.

Dacă o țigară arde neuniform pe o parte, înseamnă că ori urmează vreo nenorocire, ori cineva se gândește la tine cu înflăcărare.

Se spune că minorii care se apucă de fumat nu vor mai crește, într-o altă serie de superstiții chiar de pe plaiurile mioritice.

Este ghinion să oferi unui fumător o țigară ruptă sau îndoită.

Dacă pipa unui om mort cade pe pământ, înseamnă că cineva apropiat urmează să îi ia calea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top