Connect with us

Revistateo.ro

caloriile

Dieta si Sport

Nu mai numara caloriile! Iata la ce sa fii atenta, ca sa ramai supla!

Un calcul matematic simplu invatat inca de la gradinita te ajuta sa slabesti si sa ramai supla: numaratul! Dar nu te mai concentra sa numeri caloriile ci fii atenta la asta!

Mai bine decat sa numeri caloriile, mai bine te concentrezi pe felul in care mananci. Numara de cate ori duci furculita la gura, de cate ori bei apa in timp ce mananci, de cate ori mesteci mancarea.

Fara sa faci vreun efort sa numeri caloriile si sa fara verifici cate grasimi, proteine sau carbohidrati consumi, poti sa iti pastrezi silueta.

CITESTE SI: Cum accelerezi arderile metabolice? 10 secrete care te ajuta SIGUR sa slabesti!

CITESTE SI: Dieta… cu aer. Vezi cum te ajuta respiratia sa slabesti

Aceste sfaturi vin in urma unei cercetari in cadrul carora un grup sa tinut cont de modul in care mananca, nu de caloriile pe care le asimileaza. Oamenii de stiinta spun ca atunci cand ne concentram la gesturile pe care le facem atunci cand mancam, ne mentinem in forma!

Daca ai grija sa mesteci de mai multe ori fiecare imbucatura, vei transmite creierului senzatia de satietate si vei manca mai putin. Cumva, tot caloriile sunt implicate (doar ca ai scapat de calcule gen: ore cate calorii are o jumatate de piept de pui? Dar o portie de mazare?): o cercetare mai veche realizata in China arata ca atunci cand mesteci o imbucatura de 40 de ori, consumi cu 12 calorii mai mult decat atunci cand o mesteci de 15 ori. Totusi, aceasta nu poate functiona ca o cura de slabire, cand vrei sa slabesti repede, ci este un stil de viata, un stil alimentar care sa te mentina supla pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top