Connect with us

Revistateo.ro

Nu aruncați bonurile fiscale! S-ar putea să câștigați sume mari de bani!

Stiri

Nu aruncați bonurile fiscale! S-ar putea să câștigați sume mari de bani!

Cere bon fiscal de fiecare dată când faci cumpărături pentru a combate evaziunea fiscală și, mai ales, începând din luna iulie, pentru a participa la Loteria Bonurilor Fiscale. Suma pusă în joc de guvern pentru această loterie este de 10 milioane de euro.

Extragerile vor avea loc în fiecare duminică a lunii, după data de 15. Extragerea va fi aleatorie, între 1 și 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, cu tot cu TVA. Extragerea se va face în fiecare lună pentru luna anterioară, scrie Mediafax.

Prin această loterie Guvernul dorește să combată evaziunea fiscală, încurajând românii să ceară bonuri fiscale de fiecare dată când cumpără lucruri sau beneficiază de servicii. Este vorba despre românii rezidenți și nerezidenți care au împlinit deja 18 ani.

Ministerul Finanțelor a stabilit că s-ar putea să existe extrageri ocazionale, speciale, o dată la 15 zile, în plus față de cele lunare. Iată și care sunt condițiile pentru participarea la această loterie: bonul fiscal trebuie să fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal „care funcţionează în conformitate cu OU 28/1999, sunt lizibile toate informaţiile obligatorii, aşa cum sunt prevăzute de OU 28/1999, are valoarea totală fără subdiviziunile leului, exprimată în monedă naţională, egală cu valoarea extrasă, a fost emis în ziua extrasă, nu are menţionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului şi a fost emis pentru vânzarea de bunuri şi/sau prestări de servicii către persoane fizice„, se arată în comunicatul Ministerului de Finanțe.

Pentru ridicarea premiului, persoana fizică va trebui să depună bonul fiscal în original la orice sediu al ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală), alături de copia actului de identitate și de o declarație tip care va fi tipărită de minister.

Valorea preconizată a fiecărui premiu ar putea fi de 1.200 lei, iar extragerile vor avea loc în fiecare regiune fiscală a ANAF. Vor exista 160 de premii egale, 20 pentru fiecare regiune ANAF. În funcție de succesul acestui program de combatere a evaziunii fiscale, Ministerul Finanțelor va suplimenta bugetul de 10 milioane de euro, mai mulți români având șansa de a câștiga premii.

2 Comments

2 Comments

  1. Julia

    2015-01-22T04:03:24+02:00 at 2015-01-22T04:03:24+02:00

    Este o mare porcarie!!!!! Daca s-ar dori cu adevarat eradicarea evaziunii fiscale, guvernul ar trebui sa elaboreze o procedura prin care, la sfarsit de an sa depui toate bonurile fiscale cu exceptia obiectelor de lux, si in functie de valoraea totala sa beneficiezi de o reducere a unor impozite, taxe, prin compensare; astfel toti romanii ar solicita bonul fiscal, fiind motivati; loteria este o porcarie.

  2. Julia

    2015-01-22T04:09:24+02:00 at 2015-01-22T04:09:24+02:00

    este o mare porcarie; daca s-ar dori cu adevarat eradicarea evaziunii fiscale, guvernul ar trebui sa elaboreze o procedura potrivit cu care la 6 luni de exemplu, sa depui toate bonurile fiscale, cu exceptia celor aferente obiectelor de lux, si sa beneficiezi de reduceri de taxe, impozite sau orice alte sume datorate statului, prin compensare; astfel toata lumea ar fi cointeresata sa solicite bonul fiscal; loteria este o mare porcarie; sa fie oare o alta forma de dirijare intr-o anumita directie a banilor???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top