Connect with us

Revistateo.ro

Elevii vor primi 250 de lei lunar! Cine va beneficia de acești bani

Stiri

Elevii vor primi 250 de lei lunar! Cine va beneficia de acești bani

Ministerul Educației Naționale (MEN) a lansat, joi, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează, cu 70 de lei, sprijinul financiar acordat beneficiarilor programului „Bani de liceu”. Scopul acestei majorări este reducerea abandonului şcolar, care este extrem de ridicată în ultimii ani.

„Prin proiectul inițiat și supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar crește de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului școlar”, se arată într-un comunicat de presă.

Având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situația economică actuală – salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar – valoarea acestui plafon crește, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Se dau bani pentru șomerii care se angajează

Sursa citată mai precizează că indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu” pentru un număr mai mare de potențiali beneficiari.

Citește și: Poziția BCR după ce mai mulți clienți au rămas fără bani în conturi

Elevii din licee și din școli de arte și meserii ai cărori părinți au venituri mici vor primi banii pentru a-și continua școala.

Elevii care au luat 10 la Bac și la Evaluarea Națională, recompensați

Tot ieri, a fost anunțat faptul că vor fi dați bani elevilor care au obținut nota 10 la Bacalaureat, respectiv la Evaluarea Națională.

Astăzi au fost luate câteva măsuri, la propunerea Ministerului Educaţiei, şi anume au fost aprobate stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul naţional de bacalaureat.

Sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat 2018″, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Acesta a precizat că vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care au finalizat evaluarea naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenţi de clasa a XII-a, care au încheiat cu media generală 10 examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2018.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top