Connect with us

Revistateo.ro

ninge-29092015

Inedit

Ninge in Romania, mai devreme decat ne-am fi asteptat

Marti, 29 septembrie, este prima zi din tomana anului 2015 in care s-au inregistrat ninsori in Romania.

Chiar daca ne aflam la sfarsitul lunii septembrie, astazi s-au inregistrat ninsori in Romania, mai exact in Maramures.

Potrivit Romaniatv, in orasul Borsa situat la poalele Pietrosului Rodnei ninge viscolit de mai bine de 12 ore, iar stratul de zapada a ajuns deja la 3 centimetri la altitudinea de 1.800 de metri.

Daniel Timis, seful Serviciului Public Salvamont Borsa a declarat ,,In noaptea de 28 spre 29 septembrie a inceput sa ninga, iar la altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zapada viscolita atinge 2 – 3 centimetri. Ninge in continuare viscolit. La Statia meteo de pe Varful Pietrosu termometrele inregistrau -3 grade Celsius”.

Situati din Maraures se repeta si in alte zone din Romania. In prezent, ninge in Ceahlaul Toaca din judetul Neamt, si se inregistreaza o temperatura de -1 grad Celsius. In masivul Iezer, din judetul Gorj, temperaturile negative au dus la transformarea ploii in ninsori, la mijlocul acestei zilei.

Va reamintim ca metorologii au anuntat deja o racire nespecifica lunii septambrie in aceste zile pe tot continentul European. Valul de frig a patruns si in Romania, peste tot in tara temperaturile inregistrate fiind sub media normala din aceasta perioada. In aproape toate orasele tarii, temperatura nu trece de 16 grade Celisius.

sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top