Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Val de aer siberian peste România! Când vine iarna

Vremea s-a schimbat radical în ultimele zile în România. După câteva zile în care temperaturile au fost mai apropiate de normalul lunii octombrie, meteorologii anunță un val de aer siberian în România.

Răcirea semnificativă a vremii va începe să fie resimțită de joi, atunci când aerul siberian va ajunge în România. Pe lângă faptul că va aduce în estul țării temperaturi la pragul înghețului în timpul zilei, temperaturile vor fi mult sub cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Vreme neobișnuit de caldă pentru luna noiembrie. Ce anunță meteorologii

Vremea se va schimba abia la finalul săptămânii. De asemenea, în aceste zile, temperaturile de la munte au ajuns să fie mai ridicate decât la câmpie. Astfel că în mai multe județe ale țării s-a înregistrat o ceață densă, iar temperaturile au scăzut dimineața cu 4 – 5 grade față de media perioadei.

„Vom asista la un proces de răcire a vremii. În toate regiunile se va resimţi până la sfârşitul acestei săptămâni”, a explicat meteorologul Alina Șerban pentru a1.ro..

Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare; în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane”, mai spune meteorologul Alina Șerban.

Potrivit specialiștilor, vremea rece va rămâne în România până la finalul lunii. Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie ar putea veni cu ninsori atât la munte, cât și în sudul țării.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni – MUNTENIA

Intervalul va debuta cu vreme caldă, dar încă de marți 13 noiembrie se va răci, astfel că până spre 18 noiembrie mediile zilnice ale temperaturii maxime se vor situa între 9 și 11 grade. După această dată scăderea de temperatură estimată va aduce regimul termic diurn sub normalul perioadei, respectiv o medie a meximelor de 4…5 grade.

Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când vor fi de 4…6 grade. Ulterior, până spre 20 noiembrie, se vor înregistra minime în jur de 0 grade, iar după această dată nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare spre -4 grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top