Connect with us

Revistateo.ro

repartitoare

Inedit

Montarea repartitoarelor de caldura, OBLIGATORIE

In caz ca nu ati apucat sa va montati repartitoare de caldura, acestea vor deveni obligatorii incepand cu 2016.

Romanii care locuiesc in cladiri alimentate de la sistemul centralizat de incalzire nu vor mai avea de ales incepand cu anul viitor si isi vor monta repartitoare de caldura, in scopul repartizarii eficiente a costurilor energiei termice.

In momentul de fata din cele 1,3 milioane de apartamente ce au ramas conectate la sistemul centralizat de incalzire sub 50% sunt dotate cu repartitoare.

„La nivel european, Romania are unul dintre cele mai sca­zute grade de contorizare, de doar 41%, la polul opus aflan­du-se Germania si Danemarca, cu un grad de con­to­ri­zare de 100%“, arata ista Romania, subsidiara a grupului german ista, cu afaceri de peste 780 mil. euro anul trecut la nivel mondial, conform realitatea.net.

Conform aceleiasi surse, un repartitor costa in prezent in jur de 500 de lei, insa se pare ca investitia ar fi amortizata in doua sezoane de incalzire.

Montarea repartitoarelor de caldura devine obligatortie din 2016 intrucat Romania a adoptat legea europeana din sectorul eficientei energetice, ce prevede ca pana in 2020 toate statele membre UE trebuie sa isi creasca eficienta consumului de energie cu 20%.

Astfel, pana la 31 decembrie 2016, toate apartamentele conectate la reteaua centralizata vor avea montate repartitoare de caldura.

Sursa foto shuterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Misha

    2015-09-30T14:14:53+03:00 at 2015-09-30T14:14:53+03:00

    Daca tot dau o asemenea lege (stupida e putin spus…), fara sa tina cont de posibilitatile romanilor, tot ei sa dea si banii pentru aceste repartitoare !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top