Connect with us

Revistateo.ro

Amenzi de 1.000 de lei daca nu ai caldura contorizata, de la 1 ianuarie 2017

Stiri

Amenzi daca nu ai caldura contorizata sau repartitoare

Veste proasta pentru romanii care nu au caldura contorizata. De la 1 ianuarie 2017 se dau amenzi de 1.000 daca nu se respecta legea.

Legea 121/2014 s-a modificat in defavoarea consumatorului. De la 1 ianuarie va ploua cu amenzi pentru romanii care nu au caldura contorizata. Lipsa contorizarii serviciului public va fi aspru sanctionata, anunta autoritatile. Cu alte cuvinte, pentru remedierea situatiei au mai ramas cateva zile, caci de la 1 ianuarie se anunta controale in casele tuturor romanilor.

Amenzi aspre privind caldura contorizata. Ce trebuie sa faci

Legea 121/2014 prevede ca toate imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizata trebuie sa aiba montate contoare pana la 31 decembrie 2016. Este vorba atat de apa calda cat si de caldura. Legea se aplica la orice tip de apartament sau locuinta racordata la serviciul public.

Daca folosirea contoarelor individuale nu este fezabila, consumatorii casnici isi pot instala repartitoare individuale de costuri pe toate corpurile de incalzire din fiecare imobil in parte.

Amenzile prevazute sunt cuprinse intre 500 si 1.000 de lei. Legea 51 devine aplicabila de la 23 decembrie. La acest capitol, cei care risca cele mai multe amenzi sunt bucurestenii, intrucat au cele mai multe apartamente racordate la RADET. Exista trei solutii pentru rezolvarea problemei. Fie te contorizezi, fie platesti amenda sau te debransezi.

CITESTE SI: Legătura dintre CORP și CĂLDURA DIN APARTAMENT

Desi aceasta obligativitate este prevazuta din anul 2006, pana acum autoritatile nu au pus piciorul in prag. Din cauza problemelor aparute in ultimul an la sistemul de incalzire centralizat, autoritatile vor sa aplice amenzile. Tot de la 1 ianuarie 2017, asociatiile de proprietari trebuie sa decida cum se va incalzi blocul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top