Connect with us

Revistateo.ro

Un moment istoric pentru Arabia Saudită. Regele Salman în sfărșit a dat un decret conform căruia interdicția femeilor...

Stiri

Moment istoric în Arabia Saudită. Încă o interdicție pentru femei. Ce nu au voie să facă

Arabia Saudită este țara cu cea mai mare segregare dintre bărbați și femei. Singura țară care interzicea femeilor să conducă mașini, a anunțat o mare schimbare.  Începând cu 2018, femeile musulmance vor  avea dreptul să-și ia permis de conducere. Această măsură a fost luată ca un fel de modernizare a țării, dar și datorită insistențelor femeilor de atâția ani.

Regele Salman a decis…

Femeile sunt în prezent nevoite să angajeze șoferi personali, costurile fiind foarte mari. Când vor primi dreptul să conducă vor putea face economii fiindcă se vor putea deplasa singure și vor putea renunța la șoferi.

Mult vor avea de pierdut cei aproximativ 800.000 de șoferi din țări precum Banghladesh, India, Nepal sau Pakistan care acum transportă femeile.

La fel, vor avea de suferit și cei care transportă pasageri pentru aplicații stil Uber, in Arabia Saudita femeile constituind 80% din clienții companiei.

Arabia Saudită restricționează dreptul femeilor de a șofa. Acestea vor putea conduce autovehicule, dar nu vor avea voie să le şi parcheze.

De ce li s-a impus această restricție, n-o să vă vină să credeți.

„Femei la volan? Sigur, de ce nu? Mi-am spus că e o măsură bună, complet gratuită, ca să ne îmbunătăţim imaginea în comunitatea internaţională. A doua zi, m-am trezit cu ditamai zgârietura pe aripa Rolls Royce-ului. Nu ştiu care dintre soţii a fost, dar n-aveam nici CASCO, m-a costat un baril întreg de petrol reparaţia”, s-a plâns regele Salman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top