Connect with us

Revistateo.ro

Mecca

Inedit

BREAKING NEWS: Peste 700 oameni au murit la MECCA

Cel putin 700 de oameni au murit si multi altii au fost au fost raniti intr-o busculada la Mina, o suburbie a orasului sfant Mecca.

UPDATE: NUMARUL VICTIMELOR A TRECUT DE 450

Musulmani din intreaga lume venisera la pelerinaj in Mecca. A fost produsa o busculada, care a dus la o intreaga tragedie: 700 de oameni au murit si multi altii au fost raniti in orasul sfant musulman.

Tragedia a avut loc intr-o zona unde sunt amenajate corturile care adapostesc pelerinii.

Nu este primul accident de acest tip din acest an in Arabia Saudita. Pe 11 septembrie au murit peste 170 de persoane, dupa prabusirea unei macarale peste Marea Moschee din Mecca, in timpul unei furtuni.

Initial, au fost anuntati 100 de morti insa, de la ora la ora, numarul lor a crescut, ajungand la cifra de 700 de morti, lucru care sugereaza ca situatia poate fi chiar mai grava de atat.

VEZI CUM A FOST POSIBILA O ASEMENEA TRAGEDIE!

Aproximativ trei milioane de oameni au participat anul acesta la pelerinaj, la Mecca. Arabia Saudita a mobilizat 100.000 de politisti care sa asigure ordinea la pelerinaj, caci acesta se manifesta in ciuda violentelor din Orientul Mijlociu, in contextul amenintarilor jihadiste.

Stationarea pe Muntele Arafat pentru o zi de rugaciune este momentul forte al hajj, unul din cei cinci piloni ai islamului pe care orice musulman este obligat sa-l faca macar o data in viata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top