Connect with us

Revistateo.ro

Mituri și adevăruri despre sex

Cuplu

Mituri și adevăruri despre sex

1. Apogeul performanței sexuale la o femeie este la vârsta de 40 de ani, iar a unui bărbat în adolescență.

Mit: Nivelul hormonilor sexuali atinge un maxim la vârsta de 30 de ani pentru femei și la cea de 17 ani pentru bărbați. Cu toate acestea apogeul performanței sexuale este atins de fiecare individ atunci când se simte cel mai bine cu el însuși și cu sexualitatea sa. Deși aceste lucruri se întâmplă mai des în intervalul 40-60 de ani atât la bărbați cât și la femei, ele se pot întâmpla practic la orice vârstă.

CITEȘTE ȘI: MITURI RĂSPÂNDITE DE VIRUSUL HPV

2. Activitatea sexuală frecventă întărește sistmeul imunitar și previne apariția bolilor.

Adevăr: Cercetătorii au descoperit că sexul poate întări sistmeul imunitar și funcțiile acestuia. Potrivit unor studii efectuate la Universitatea din Wilkes, cuplurile care au făcut sex de două ori pe sătpămână aveau un nivel de imunoglobulină A cu 29% mai mare decât cele care au făcut sex mai rar. Imunoglobulina A protejează tractul respiratpr de viruși, răceală și gripă.

3. Oamenii în vârstă au parte de mai puțină activitate sexuală și mai puțină plăcere.

Mit: Într-un studiu efectuat recent pe 27.000 de persoane din 29 de țări, majoritatea femeilor și bărbaților au avut o viață sexuală satisfăcătoare până aproape de vârsta de 80 de ani. Cuplurile din Europa de Vest care sunt mai orientate spre egalitate au avut o viață sexuală mai activă și mai plăcută față de cuplurile din Asia și Orientul Mijlociu, țări care sunt orientate mai mult spre sexul masculin.

4. Majoritatea femeilor de peste 45 de ani sunt măritate.

Mit: Un studiu efectuat în America arată cu peste 25 de milioane de femei de peste 45 de ani, din 57 de milioane, nu sunt căsătorite. Specialiștii spun că datorează în principal ratei crescute a divorțurilor.

2 Comments

2 Comments

  1. Adrian Bănică

    2015-04-08T00:53:45+03:00 at 2015-04-08T00:53:45+03:00

    Trebuie să recunoaștem de la bun început că atâta vreme cât viața sexuală a unui cuplu MERGE totul este OK .Ce te faci însă când acest lucru începe ușor ,ușor să se deterioreze….? Relația mai poate sau nu să funcționeze ,și dacă da ,cât ?Răspunsul meu este că DA ,mai ales când cuplul are sau se apropie de o anumită vârstă.Preocuparea pentru aceștia trebuie să fie în primul rând grija pe care trebuie să o acorde perioadei de acomodare în care nu trebuie să uite că nici unul nici altul nu mai are 18 ani.Așa că ce s-o mai aburim cu nu știu ce performanțe ale noastre în dormitor că pierdem timpul .și se face târziu . ă ce s-o mai aburim cu nu știu ce performanțe ale noastre în dormitor ,că apa aflată pe plită la încălzit

    • ignatencu

      2015-04-08T13:18:52+03:00 at 2015-04-08T13:18:52+03:00

      Drăguță opinie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top