Connect with us

Revistateo.ro

alimente

Stiri

MINUTUL DE SĂNĂTATE: Top 5 alimente de consumat înainte de plajă

În afară de cremele speciale, este bine de ştiut că există o serie de alimente ce au rolul de a proteja pielea de radiaţiile solare. Iată care sunt acestea.

CITEŞTE ŞI: Top 4 alimente care îți salvează viața fără să ai habar

Somonul. Întrucât conţine vitamina D, somonul îţi va proteja pielea contra radiaţiilor solare. În plus, acest tip de peşte a fost intens studiat şi s-a ajuns la concluzia că acesta vine cu numeroase beneficii pentru organism.

Ciocolata neagră. Când spunem ciocolată ne referim la cea cu un conţinut de peste 70% de cacao. Antioxidanţii din acest ingredient vor crea o barieră protectoare pentru piele şi vor ţine factorii externi la distanţă.

Rodiile. Un alt produs care conţine o cantitate importantă de antioxidanţi este rodia. Cercetările în domeniul sănătăţii au demonstrat că acest fruct are cel mai ridicat nivel de antioxidanţi ce ne protejează pielea de efectele dăunătoare ale radiaţiilor solare.

Roşiile. Acestea conţin licopen, care măreşte nivelul de colagen din piele şi o menţin elastică. Această substanţă va lupta împotriva îmbătrânirii premature şi va întineri pielea. Mai mult decât atât, licopenul va oferi tenului protecţia necesară contra radiaţiilor UV.

Ceaiul verde. Polifenolii din ceaiul verde recomandă ca această băutură să fie consumată în special vara, deoarece acest compus va proteja pielea de efectul nociv al radiaţiilor solare. În plus, ceaiul verde are efect anticancerigen şi ajută în curele de slăbit. Poţi să îţi iei la tine o sticlă cu ceai verde, pentru a renunţa la sucurile carbogazoase.

Sursa foto hdwallpapers.cat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top