Connect with us

Revistateo.ro

inghetata

Stiri

MINUTUL DE SĂNĂTATE: Cel mai mare mit despre ÎNGHEŢATĂ, demontat de specialişti!

Îngheţata este, de departe, cel mai consumat desert pe timpul verii. Află de la „Minutul de sănătate” de ce nu este bine să dai celor mici îngheţată topită.

CITEŞTI ŞI: DIETA CU ÎNGHEȚATĂ. Slăbești fără să tai desertul de pe listă!

Are diferite dimensiuni, culori, arome şi forme, dar un singur nume: îngheţată. La fiecare colţ de stradă, la fiecare magazin sau supermarket şi în aproape fiecare congelator gâsim cât un astfel de desert răcoros, iar popularitatea sa a dat naştere unor mituri intens discutate.

Cu toate acestea, conform specialiştilor, îngheţata consumată cu moderaţie nu reprezintă nici pe departe un duşman pentru sănătatea noastră.

Cu toate acestea, mitul că poţi mânca oricâtă îngheţată vrei, doar să fie topită, este cât se poate de fals. Pentru că este mai uşor de mâncat, dar tot rece, aceasta va fi consumată în cantităţi mai mari, lucru ce sporeşte şansa de a te alege cu o răceală.

Astfel, îngheţata nu se lasă niciodată la topit, întrucât aceasta va avea o temperatură aproximativ egală cu cea din congelator (să nu uităm că între îngheţ şi dezgheţ este doar un grad). Dacă vom aştepta să se topească, vom avea tendinţa de a consuma mai multă îngheţată topită, iar asta nu va face decât să afecteze mucoasa gâtului.

Astfel de ritualuri vor face să ne trezim cu inflamaţii şi dureri ale gâtului, usturime, sau tuse uscată, căci mucoasa va necesita un timp de răcire mai mare, respectiv 5-7 minute, nu 40 de secunde, cât durează să devorăm o îngheţată topită.

Sursa foto thinglink.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top