Connect with us

Revistateo.ro

Din aprilie, medicii și profesiorii vor primi salarii mai mari

Stirile zilei

Din aprilie, medicii și profesiorii vor primi salarii mai mari

Luna aprilie vine cu surprize plăcute din punct de vedere financiar pentru profesori și pentru medici. Începând cu data de 1 martie 2018, salariile de bază primite de profesori și de medici au fost majorate. Astfel, din luna aprilie 2018, vor primi mai mulți bani. Dar aceasta nu este singura schimbare a lunii aprilie. Află detaliile din rândurile care urmează.

Din aprilie, medicii și profesiorii vor primi salarii mai mari

Salariul brut al unui medic primar va fi de 13.338 de lei, comparativ cu 6.010 lei de până acum. Un profesor care are o vechime de 25 – 30 de ani, va avea acum un salariu de 5.246 de lei.

Începând cu data de 1 martie 2018, au intrat în vigoare creșterile salariale ale celor care lucrează în sănătate și învățământ.

Salariul de bază al unui medic primar va fi de 13.338 de lei. Iar un medic specialist va avea 10.563 de lei, față de 4.675 de lei, cât a fost până acum.

Medicii primari de la anatomie patologică și medicină legală vor avea un salariu de bază de 16.250, de la 9.481 de lei.

Un medic debutant, autopsier, va avea un salariu brut de 4.693 de lei, față de 2.600 de lei.

Potrivit adevarul.ro, profesorii vor avea o majorare salarială de 20 %. Drept urmare, un profesor cu o vechime de 25 – 30 de ani va avea un salariu brut de 5.246 de lei, de la 4.371 de lei.

CITEȘTE ȘI: Mai mulți bani pentru angajații de la PRIVAT! Alea 13-lea salariu devine obligatoriu! De când intră în vigoare noua LEGE

Și în cazul profesorilor universitari se vor schimba lucrurile în ceea ce privește salariul. Dacă până acum, un profesor unversitar cu o vechime de 20 – 25 de ani, avea 7.163 de lei, de acum înainte va avea un salariu brut de 8.596 de lei.

Așadar, începând cu luna aprilie a anului 2018, cadrele didactice și personalul din sănătate vor beneficia de o creștere salarială. Salariile lor de bază vor crește.

Însă aceasta nu este singura schimbare ce va avea loc în luna aprilie. Se vor scumpi gazele. Astfel, 1,6 milioane de români vor fi nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani pentru factura pentru gaze.

Sursă foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stirile zilei

To Top