Connect with us

Revistateo.ro

coacaze

Stiri

MINUTUL DE SĂNĂTATE: 5 lucruri de ştiut despre COACĂZE

Sunt bogate în vitamina C şi ajută în lupta împotriva multor boli. Află de la „Minutul de sănătate” cele mai importante informaţii despre coacăze.

CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Alimente INTERZISE pe caniculă

1. Fructele mici şi roşii reprezintă o sursă importantă de proteine, calciu, vitamina C, fier, magneziu, fosfor şi potasiu. În plus, în compoziţia lor se regăsesc şi cantităţi de vitamine esenţiale (B1, B2, B6), pectine şi flavonoizi.

2. Coacăzele sunt ideale pentru cei ce au probleme legate de anemie, insuficienţă respiratorie, sau suferă de gastrită. Mai mult, consumul de coacăze este recomandat şi celor care suferă de diferite afecţiuni ale aparatului digestiv, având totodată funcţia de reglare a tranzitului intestinal.

3. Consumul regulat de coacăze ne protejează ochii şi membranele mucoase, datorită conţinutului bogat în vitamina A, zeahantină şi beta-caroten. În plus, fructele mici şi roşii ajută şi în cazul insomniilor ori a problemelor reumatice.

4. Coacăzele îţi menţin pielea sănătoasă. Datorită conţinutului mare de vitamina C, acestea reprezintă un antioxidant natural puternic, ce vor anihila radicalii liberi. Totodată, consumul de coacăze va ajuta pielea să se vindece mult mai repede în urma unor eventuale leziuni.

5. Coacăzele sunt indicate în curele de slăbire. Pentru că se află pe lista fructelor hipocalorice, acestea sunt ideale pentru a fi incluse în regimul de dietă.

Sursa foto doxologia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top