Connect with us

Revistateo.ro

tensiunii

Stiri

MINUTUL DE SĂNĂTATE: 5 cauze ale tensiunii arteriale, la care nici nu te aşteptai

Singurătatea sau problemele cu tiroida au un efect negativ asupra organismului tău. Iată care sunt cele 5 cauze nebănuite ale tensiunii arteriale.

CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Alimente INTERZISE pe caniculă

Apneea de somn

Întreruperea respiraţiei în timp ce dormi este cauzată de lipsa mişcării fireşti a muşchilor aparatului respirator. Nu este de glumit cu această afecţiune, căci ea ne poate pune în pericol viaţa. Printre efectele acestei boli se află şi hipertensiunea, iar specialiştii spun că o greutate corespunzătoare vârstei şi înălţimii, precum şi aparatele de specialitate sunt de mare ajutor.

Băile fierbinţi sau sauna

Specialiştii recomandă pe cât posibil evitarea băilor fierbinţi ori a şedinţelor de saună, mai ales dacă această afecţiune a fost deja diagnosticată. Temperaturile ridicate vor provoca dilatarea vaselor de sânge, lucru valabil şi atunci când depunem efort în exces.

Singurătatea

Un studiu recent, ce a avut loc pe o perioadă de aproape cinci ani, a demonstrat că hipertensiunea arterială este în strânsă legătură cu singurătatea, mai ales în cazul celor trecuţi de a doua tinereţe.

Probleme ale tiroidei

Concret, cea care provoacă dereglări ale tensiunii arteriale este hipotiroida. Astfel, se pare că secreţia de hormoni contribuie şi ea la o creştere a nivelului de calciu din organism, element asociat cu hipertensiunea arterială.

Sursa foto limelightmagazine.com.au

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top