Connect with us

Revistateo.ro

Menta braziliană te scapă de dureri la fel ca un analgezic

Stiri

Menta braziliană te scapă de dureri la fel ca un analgezic

Menta braziliană, sub denumirea Hyptis Crenata, a ajuns în atenția oamenilor de știință britanici după ce au studiat cum se tratează vracii din Amazonia cu ceaiul de mentă. Cercetătorii au descoperit că acest tip de mentă este eficientă în combaterea durerilor de cap, la fel ca un analgezic, cele de stomac precum și febra și gripa.

Ceaiul din mentă braziliană este recomandată și pentru persoanele care au frecvent frisoane, se confruntă cu tulburări de anxietate sau sunt foarte agitate. Oamenii de știință de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie au experimentat puterea acestei mente pe șoareci de laborator.

CITEȘTE ȘI: 7 MOTIVE UNICE SĂ BEI CEAI VERDE

Cel mai eficient tratament de combatere a diferitelor afecțiuni este decoctul de ceai: se lasă frunzele uscate în apă fierbinte timp de 30 de minute, după care se strecoară apa de frunze și se bea. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această licoare de mentă are același efect asupra organismului ca și un medicament din clasa aspirinei.

În clipa de față, medicii realizează numeroase teste pentru a aproba consumul de ceai din mentă braziliană care să ateste că acest ceai într-adevăr combate durerile de cap, durerile stomacale și reduce febra în cazurile de gripă și răceală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top