Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Ce condiment trebuie să consumi ca să scapi de crampele menstruale puternice

Crampele menstruale puternice pot dura până și o săptămână, în funcție de fiecare organism în parte. Multe femei acuză dureri inusportabile când se află la menstruație.

Plante care reduc crampele menstruale

Aceste dureri pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste la îndemâna oricărei femei. Iată care sunt 3 dintre cele mai eficiente metode pentru a scăpa de crampele menstruale:

1. ADAUGĂ MĂRAR ÎN REȚETELE CULINARE

Mărarul are proprietatea de a combate aerofagia, balonarea abdominală. Este una din plantele folosită pe post de condiment recunoscută de către medici pentru efectele sale benefice împotriva crampelor menstruale. Este bine ca după consumarea unor preparate culinare cu mărar să bei apă rece sau caldă în următoarele 15 minute.

2. COMPOTUL DE ANANAS PREVINE DURERILE ABDOMINALE DIN TIMPUL MENSTRUAȚIEI

Ananasul consumat în fiecare zi din perioada menstruației are rol benefic asupra organismului. Reduce balonarea și previne durerile îngrozitoare de abdomen.

CITEȘTE ȘI: Femeile care pățesc asta după menstruație riscă să aibă CANCER!

3. CEAI DE MENTĂ PE STOMACUL GOL PENTRU A REDUCE SÂNGERĂRILE ABUNDENTE

Ceaiul de mentă consumat dimineața pe stomacul gol este numai bun pentru femeile care sângerează mult la menstruație. De asemenea, proprietățile active din această plantă luptă cu tulburările digestive precum enterocolita. Nu consumați în exces ceai de mentă pentru că vă poate relaxa mult prea mult, iar în timpul menstruației este indicat să aveți activitate.

Articol pe aceeasi tema: Lucruri surprinzatoare despre menstruatie

Desi femeile au menstruatie in fiecare luna, este totusi un fenomen surprinzator. Cand esti in acea perioada a lunii stii ce se intampla si ce ai de facut, insa exista anumite lucruri necunoascute despre ovulatie, crampele menstruale etc.

Cateva lucruri surprinzatoare despre menstruatie

Unele femei simt cand are loc ovulatia. Ovulatia dureaza o zi sau doua. Este acea perioada a lunii in care ovarele elibereaza ovule. Uneori, inaintea ovulatiei, femeile poti simti anumite schimbari. Printre ele se numara si sensibilitatea sanilor. In timp ce unele femei nu isi dau seama cand se petrece ovulatia, altele stiu lucrul acesta. Asta pentru ca pot simti un usor disconfort in partea inferioara a abdomenului sau simt alte schimbari la nivelul corpului.

Durata ciclului menstrual nu variaza de la femeie la femeie, ci de la o luna la alta. De regula, distanta dintre ultima menstruatie si urmatoarea este de 28 de zile. Insa este normal si daca aceasta este curpinsa intre 21 si 35 de zile. Cand calculezi durata ciclului mentrual trebuie sa ai in vedere prima zi a menstruatie si ziua dinaintea urmatoarei menstruatii. Medicii spun ca este normal ca distanta dintre ultima menstruatie si urmatoarea sa difere de la o luna la alta. Mai multi factori contribuie la aceste schimbari: alimentatia, stresul etc.

Durerile asociate cu menstruatia nu se simt numai la nivelul abdomenului. In timpul menstruatiei, unele femei simt dureri in partea de jos a spatelui sau in partea de sus a piciorului. Sunt dureri care apar in acea perioada a lunii si se simt si in alte parti ale corpului in afara de abdomen.

Femeile sunt mai atragatoare in timpul ovulatiei

Sexul nu atenueaza crampele menstruale. Daca ai auzit ca sexul atenueaza crampele menstruale, atunci ar trebui sa stii ca medicii sunt de alta parere. Acestia sustin ca, de fapt, in foarte putine cazuri se intampla lucrul acesta. Orgasmul duce la usoare contractii ale vaginului sau ale uterului, care pot fi inconfortabile pentru unele femei. De asemenea, este posibil ca cervixul sa fie atins, iar lucrul acesta va duce la aparitia crampelor uterine.

In timpul ovulatiei, barbatii te considera mai atragatoare. Un studiu pentru Psychological Science a demonstrat ca in timpul ovulatiei femeile sunt mult mai atragatoare pentru barbati. Se pare ca exista moduri fundamentale prin care femeile ii atrag pe barbati in perioada fertila. De asemenea, unele femei spun ca in acea perioada libidoul lor cerste. Astfel, in zilele in care are loc ovulatia, ele ar putea flirta mai mult. Deci ii vor atrage pe barbati.

Poate dura un an pana ti se va regla ciclul menstrual dupa ce renunti la anticonceptionale. Aceste pilule contin hormoni atrtificiali care iau locul celor naturali pe care corpul ii produce. Sarcina este evitata pentru ca acesti hormoni artificiali impiedica ovulatia. Deci ritmul natural al corpului va fi dereglat. Tocmai de aceea, dupa ce renunti la anticonceptionale, corpul tau va intra in ritmul sau normal, insa va dura ceva timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top