Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă în corp atunci când consumăm menta. Care sunt beneficiile acestei plante.

Stil de viata

Ce se întâmplă în organism când consumăm mentă? Efectul este miraculos

Menta este o plantă des folosită în medicină, cosmetică, aromaterapie, dar și în alimentație. Însă, dincolo de aromă, trebuie să cunoașteți numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le oferă.

Ce se întâmplă în organism atunci când consumăm mentă

Ajută la lupta împotriva cancerului

Menta este un fitochimic (acele substanțe biologic active din plante care sunt utile organismului și care oferă aromă, culoarea și rezistența naturală la apariția bolilor) puternic care poate preveni diferite tipuri de cancer. Fitonutrientul a demonstrat capacitatea de a preveni cancerul de piele, cancerul de colon și cancerul pulmonar în studiile efectuate pe animale.

Ajută la pierderea în procesul de slăbire

Menta stimulează enzimele digestive care absorb substanțele nutritive din alimente și transformă grăsimea în energie.

CITEȘTE ȘI: Și-a turnat ulei de mentă pe zona afectată și a scăpat de o problemă cu care mulți se confruntă vara!

Alergiile, tulburările respiratorii și tusea

Menta conține un antioxidant cunoscut sub numele de acid rosmarinic, care a fost studiat pentru eficacitatea sa în ameliorarea simptomelor alergice sezoniere. Este, de asemenea, un decongestionant natural care ajută la descompunerea mucusului. Menta poate fi de asemenea eficientă, mai ales când este combinată cu ceai pentru ameliorarea durerilor de gât.

Aroma puternică a mentei este foarte eficientă în curățarea congestiei nasului, gâtului, bronhiilor și plămânilor. Oferă o ușurare pentru tulburările respiratorii care rezultă adesea din cauza astmului și a răcelii obișnuite.

Digestie și indigestie

Menta este o plantă calmantă și liniștitoare care este folosită de mii de ani pentru problemele la stomac. Când vă simțiți rău la stomac, beți o ceașcă de ceai de menta și vă poate ajuta. Mulți oameni păstrează ulei de mentă sau produse cu aromă de mentă cu ei în orice moment, pentru a evita greața.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top