Connect with us

Revistateo.ro

Meditează în timp ce mergi pe jos

Inedit

Meditează în timp ce mergi pe jos

Meditația în timpul mersului pe jos este una dintre cele mai simple forme de meditație și se face, de obicei, în aer liber. Ia-ți 20 de minute din timpul tău prețios și practică acest tip de antrenament al minții. Înainte de a începe să te plimbi, rămâi în liniște pentru câteva minute și lipezește-ți gândurile. Concentrează-te asupra corupului tău și respiră profund. Începe mersul pe jos într-un ritm lent și conștientizează toate senzațiile pe care le simte corpul tău. Tot ceea ce se întâmplă în jurul tău nu trebuie să te distragă.

1. Poți să te plimbi drept înainte sau chiar în cerc. De asemenea, poți face 10-15 pași înainte și tot atâția înapoi. Aici depinde doar de tine.

2. Stai într-o poziție dreaptă, asigură-te că ai coloana perfect dreaptă, însă nu te forța. Poziția pe care o ai trebuie să fie una naturală, corectă. Picioarele trebuie să fie ferme, pentru a distribui greutatea corporală în mod egal.

3. Adună-ți în palmă degetul mare de la mâna stângă și adu celelalte degetele peste el. Ridică mâna stângă și ține-o în dreptul buricului. Adu-ți mâna dreaptă peste cea stângi și plasează degetul mare de la mâna dreaptă în gaura care s-a format între arătătorul și degetul mare de la mâna stângă.

4. Privește la câțiva pași în fața ta.

5. Mișcă-ți piciorul stâng de pe vârfuri pe călcâi, de câteva ori. Încearcă să simți pământul sub picioare și respiră adânc.

6. Fă același lucru cu piciorul drept,

7. Mergi la o viteză normală și dacă ești distras de ceea ce se întâmplă în jur, încearcă să revii cât mai repede la meditație. Concentrează-te pe contactul tălpilor cu suprafața pământului

8. Devino conștient de ceea ce se întâmplă în jur. Acordă atenție mirosurilor și senzațiilor pe care le simți, fii prezent.

Aceasta este o tehnică simplă pe care o poate practica oricine și care îți va îmbunătăți mersul și starea psihică. Poți face asta oriunde, oricând, important este să te concentrezi și să o practici în mod constant.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top