Connect with us

Revistateo.ro

Trebuie sa învățam ca măcar 10 minute pe zi sa nu facem nimic, atât fizic cât și psihic. O cale eficientă este meditația.

Sanatate

Rutină egal depresie egal boală. Ce e de făcut?

Ca să înțelegem de ce a fi în depresie este una dintre cele mai răspândite afecțiuni din lume, trebuie să studiem îndeaproape natura umană. Greutățile vieții, rutina, și alegerile nepotrivite ne transformă. Cautăm ceea ce percepem ca fiind „binele”. Participăm activ și inconștient  la competiții de bunăstare materială și uităm de lucrurile care ne fac real fericiți. Avem însă alternative care nu costă!

Cum să luăm pauză cu adevarat

Trecerea la traiul în societate a constituit pentru om o schimbare majoră mai ales pentru psihic. A constituit piesa motoare a evoluției cerebrale și tehnologice. Nevoia a generat mai multă activitate și activitatea mai multe nevoi. În câteva cuvinte, sunt multe de făcut pentru un trai decent și nu toți începem cu ce trebuie.

Citește și: 5 pași de bază pe care să îi urmezi în timpul meditației

Să rupem lanțul rutinei, uneori nu trebuie sa facem acel ceva-altceva. Trebuie sa învățăm ca măcar 10 minute pe zi să nu facem nimic, atât fizic cât și psihic. O cale eficientă este meditația.

Meditația este pentru toată lumea

Încercăm în fiecare zi să facem lucruri din ce în ce mai multe și mai bine. Creierul nostru rămâne într-o stare de alertă și uităm să ne controlăm. Amalgamul de gânduri generează depresie și alte afecțiuni. Meditația este calea perfectă prin care antrenăm „mușchiul” minții. Cum o facem?

Ne alegem un loc liniștit. Este aproape imposibil să găsim un loc fără nici un pic de zgomot, dar nu este o problemă. Odată acceptat mediul înconjurător cu tot cu sunetele de fundal, meditația poate continua. Pentru rezultate excelente, cel mai bine optăm pentru haine cât mai comode. Poziția în care stăm nu este unică. Putem sta pe scaun, în poziție de lotus sau pur și simplu întinși.

Citește și: Cum să vindeci durerile de cap prin meditație

Următorul pas este conștientizarea. Închidem ochii, și luăm la cunoștință propria respirație, mișcările, pulsațiile corpului și contactul cu scaunul sau salteaua pe care stăm.

Ascultăm mediul înconjurător și acceptăm orice sunet până nu îl mai auzim. Ne golim mintea și încercăm  să o menținem așa cât putem de mult. Ne putem concentra pe un simbol vizual dacă în primă fază gândurile ne domină.

Este normal ca la început să nu avem un control suficient de bun, dar rezultatele vor fi sesizabile după numai 10-15 minute pe zi, timp de o săptămână. Putere de concentrare mai mare, rezistență și pace interioară: calea cea mai bună pentru a scăpa de depresie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top