Connect with us

Revistateo.ro

Bolile de stomac, vindecabile prin meditație? Ce spune un expert

Sanatate

Bolile de stomac, vindecabile prin meditație? Ce spune un expert

În ezoterism se crede că multe dintre bolile cu care oamenii se confruntă pornesc de la rătăcirea sufletească. Meditația poate fi de folos pentru armonizare legăturii dintre creier și inimă.

Un cunoscut cercetător pe nume Brandon Kuo susține că bolile stomacului, de pildă, ar putea fi vindecate prin meditație.

“Rezultatele noastre sugerează posibilități incitante pentru dezvoltarea și implementarea în continuare a acestui tratament (n.r. meditația) într-un grup mai larg de pacienți cu boli gastro-intestinale. Mai multe studii au descoperit că tehnicile de gestionare a stresului și alte intervenții psihologice pot ajuta pacienții cu IBS, cel puțin pe termen scurt.

Dovezile pentru IBD sunt mai puțin evidente, unele studii au sugerat beneficii potențiale. Ceea ce este nou despre studiul nostru este demonstrarea impactului unei intervenții minte / corp asupra genelor care controlează factorii inflamatori ce sunt cunoscuți ca joacă un rol major în IBD și în IBS”, susține cercetătorul Brandon Kuo.

Ce sunt IBS și IBD?

Cercetătorul a explicat în relatarea sa că IBS și IBD sunt afecțiuni cronice care produc siptome precum durerile abdominale si diareea severă. IBD include colita ulcerativă și boala Crohn. Oamenii de știință au susținut de-a lungul timpului că stresul conduce la întărirea simptomelor acestor boli, motiv pentru care meditația chiar joacă un rol important.

CITESTE SI: Sase pozitii de yoga care te ajuta sa slabesti rapid

CITESTE SI: Top 5 pozitii de yoga impotriva durerilor de cap

Cum trebuie să medităm corect?

Meditația nu înseamnă neapărat a sta în poziție de yoga. Cel mai important lucru de reținut când vine vorba de meditație este relaxarea corpului adoptând o poziție cât mai confortabilă. Trebuie să lăsați ca energia să circule în tot corpul. E important ca în timpul meditației să fie liniște.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top